FB Gruppen køber 60 procent af Holmsø Udvikling, der står bag seniorboligkonceptet Holmsø Boligresorts. Foto: PR.
FB Gruppen køber 60 procent af Holmsø Udvikling, der står bag seniorboligkonceptet Holmsø Boligresorts. Foto: PR.

FB Gruppen køber 60 procent af Holmsø Udvikling, der står bag Holmsø Boligresorts.

Holmsø Boligresorts er et et dansk seniorboligkoncept med wellness-faciliteter til aktive voksne i den voksende aldersgruppe på 55+. Konceptet er udviklet med inspiration fra populære canadiske, engelske og amerikanske resortkoncepter.

Målet er at skalere konceptet til alle danske byer med behov og potentiale for seniorboliger.

Det skriver projektudviklerkoncernen i en pressemeddelelse.

Tal fra Danmarks Statistik viser således, at antallet af 67+ årige er steget med 27 procent fra 2013 til 2023, mens antallet af 0-66-årige kun er steget med 2,1 procent.

Behov for fysiske og sociale fællesskaber og det stigende antal aktive ældre medfører ifølge FB Gruppen en øget efterspørgsel på seniorboliger og seniorbofællesskaber tilpasset denne målgruppe.

– Mange i den modne alder ønsker at bytte det lidt for store parcelhus ud med en mindre bolig med adgang til grønne områder og sociale fællesskaber, siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra projektudviklerkoncernen FB Gruppen, der udvikler og opfører omkring 900 boliger om året.

Leder efter 10.000 etagemeter i tre større byer

Det første Holmsø Boligresort er opført i Silkeborg og sat i drift foråret 2023 og det næste åbner i begyndelsen af 2025 i Herning.

Planen er at udrulle konceptet til udvalgte byer i hele Danmark, hvor der er efterspørgsel på seniorboliger og potentiale for det gennemprøvede og populære koncept.

Og det er i dén anledning, FB Gruppen og Holmsø Boligresorts gennem længere tid har haft en dialog om, hvordan man kan dække den stigende efterspørgsel især i de større byer i Danmark.

Det er stifterne og direktørerne Jonas Dørken og Christopher Stensbjerg, som sammen med deres team i Silkeborg har brugt de seneste fem år på at udvikle konceptet.

– Vi er rigtig glade for, at vi med denne aftale nu kan udrulle Holmsø Boligresorts i endnu større skala. FB Gruppen er blandt de mest professionelle aktører inden for by- og boligudvikling i Danmark, så vi kunne ikke have ønsket os en bedre partner, siger Jonas Dørken.

– I første omgang skal der igangsættes to til tre nye Holmsø resorts, og vi leder lige nu aktivt efter beliggenheder indenfor bygrænsen i større byer i Jylland, Fyn og på Sjælland til opførelse af 10.000 etagemeter som etageboliger, siger Jonas Dørken.

FB Gruppen har erfaring med udvikling af senioregnede boliger i deres byudviklingsprojekter, blandt andet på Grønttorvet i Valby, men har i et stykke tid ledt efter et gennemprøvet og skalerbart koncept, der enten kunne indgå i koncernens øvrige projekter eller indgå i andre byudviklingsprojekter i Danmark.

– Vi har undersøgt markedet for seniorboligkoncepter grundigt, og Holmsø Boligresorts er langt mere gennemtænkt, end hvad der ellers findes i Norden. Der er et enormt potentiale for seniorbofællesskaber i Danmark, og de beboere, vi har besøgt i Holmsø Boligresorts er meget begejstrede. Det er tydeligt, at konceptet har en appel til mange danskere. Vi ser frem til at kunne bidrage til at skalere Holmsø-konceptet, så flere seniorer kan få deres boligdrømme indfriet, siger Hans-Bo Hyldig.

Om Holmsø Boligresorts

• Antallet af 67+ årige er steget med 27 procent fra 2013 til 2023, mens antallet af 0-66-årige kun er steget med 2,1 procent.

• 100.000 ældre i Danmark over 65 år føler sig ensomme.

• Fysisk og mental aktivitet udsætter behovet for hjemmepleje.

• I Holmsø Boligresorts har 70 procent af beboerne kontakt med en nabo mindst én gang dagligt mod 11 procent i landsgennemsnit (Danskernes sundhed – nationalprofil).

• 61 procent af Beboerne i Holmsø Boligresorts fysisk aktive minimum 1-2 mere timer per uge end før, de flyttede ind. I Holmsø Boligresorts er der dagligt mellem to og 10 aktiviteter, beboerne kan tilmelde sig.

• Der mangler frie parcelhuse i storbyerne, som unge børnefamilier kan flytte ind i. 75 procent af beboere i Holmsø flytter fra et parcelhus.

• Beboere i Holmsø Boligresorts har fri adgang til ekstraordinære faciliteter som pool, spa, sauna, dampbad, Haloterapi, fitnesscenter, gymnastiksal, café og bibliotek.

• Holmsø Boligresorts er placeret indenfor bygrænsen i større byer med let adgang til bymidte, offentlig transport og indkøb.

• Sammensætningen af ordene “bolig” og “resort” skyldes, at Holmsø kan opleves ligesom et ferieresort med wellness osv., men samtidig har man sin private bolig.

• Holmsø Boligresorts i Silkeborg er fuldt udlejet og har en længere venteliste.

Kilde: FB Gruppen.