Gefion Group køber gammel ærtefabrik i Orehoved

Gefion Group køber den tidligere ærtefabrik på Havnegade i Orehoved på Falster af belgiske Ardo. Colliers har bistået i forbindelse med handlen.

Den belgiske virksomhed Ardo lukkede sidste år deres aktiviteter på Havnegade 5 i Orehoved.

Nu er den knap 16.000 kvadratmeter store ejendom blevet solgt til Gefion Group.

De har købt den med henblik på drift og fremtidig udvikling, og det har ikke taget lang til at få ejendommen udlejet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, som har bistået i forbindelse med både salg og udlejning af ejendommen.

Gefion Group forventer, at ejendommen kommer i drift i løbet af sommeren.

– Vi glæder os til at se hvor ejendommen kommer til at føre os hen, og er positivt overraskede over den interesse vi allerede nu har oplevet fra mulige lejere og lokalområdet, fortæller Thomas Færch, administrerende direktør i Gefion Group.

Ejendommen er nu udlejet til frøproducenten DLF Seeds, som allerede har lokalt tilhørsforhold på grund af deres driftsbygninger på Falster.

DLF Seeds forventer at anvende lageret i Orehoved til frø, der produceres på fabrikkerne i Nørre Alslev på Falster og i Benløse ved Ringsted.

– Placeringen er god og bygningerne er gode i forhold til vores samlede drift. For os er det bedre at drifte nogle få store lagre end det er at skulle arbejde med mange små lagre, og vi ser frem til samarbejdet med Gefion Group om ejendommen, udtaler Jens Hellesøe, Fabrikschef på DLF’s fabrik i Nørre Alslev.

Prisen på handlen fremgår ikke, og den er endnu ikke tinglyst.