Grønlandsk byggeaktivitet fører til udvidelse hos Davidsens Tømmerhandel

Den 15. juni slog Davidsens Tømmerhandel dørene op for deres netop udvidede og moderniserede afdeling i Nuuk. Der er nemlig gang i det grønlandske byggeri.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Grønlandsk byggeaktivitet fører til udvidelse hos Davidsens Tømmerhandel i Nuuk. Foto: PR.
Grønlandsk byggeaktivitet fører til udvidelse hos Davidsens Tømmerhandel i Nuuk. Foto: PR.

Urbanisering og turisme har for alvor sat gang i det grønlandske byggeri, og der bliver i øjeblikket bygget både internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat, ligesom der også bliver bygget nye boliger og sat gang i flere forskellige projektbyggerier.

Den aktivitet er blandt andet medvirkende til, at Davidsens Tømmerhandel nu åbner dørene til en moderniseret og udvidet håndværkerbutik med en helt ny trælasthal på 600 kvadratmeter i Grønlands hovedstad. Det skriver den familieejede handelsvirksomhed i en pressemeddelelse.

– Byggeaktiviteten i Grønland er fortsat på et pænt højt niveau, og der er stadig behov for at bygge flere boliger, specielt i og omkring de største byer. Det mærker vi også i vores forretning i Nuuk, hvor vi som konsekvens har udvidet vores faciliteter med bl.a. en ny trælasthal, der skal give plads til et endnu større sortiment skræddersyet til vores grønlandske kunders behov, fortæller trælastdirektør for Davidsens-forretningen i Nuuk, Jan G. Andersen.

Hos Davidsens Tømmerhandel oplever man, at professionelle kunder i Grønland efterspørger mere faglig viden og fokus på dem som kundegruppe – og det er blandt årsagerne til det øgede fokus på netop det grønlandske marked.

– Den lokale prioritering af Grønland, og herunder vores specialiserede byggetekniske rådgivning, er en af de væsentligste årsager til den stigende efterspørgsel og vækst, som gør, at vi nu udvider afdelingen i Nuuk. Vi har ligeledes ansat flere specialiserede byggeteknikere, der kan hjælpe vores kunder med råd og løsningsforslag i en grønlandsk kontekst, mens vores nyopførte faciliteter sikrer bedre forhold for kunder og medarbejdere særligt under barskere vejrforhold.

Grønlandsk byggeaktivitet fører til udvidelse hos Davidsens Tømmerhandel i Nuuk. Foto: PR.
Grønlandsk byggeaktivitet fører til udvidelse hos Davidsens Tømmerhandel i Nuuk. Foto: PR.

Stor forskel på Grønland og Danmark sætter krav til rådgivning og logistik
Davidsens har 22 forretninger i Danmark og afdelingen i Nuuk er den eneste i Grønland.

Derfor er den specialiserede byggetekniske viden særlig vigtigt lokalt, da Grønland og Danmark har meget forskelligt klima, som stiller forskelligartede krav til rådgivning i forbindelse med indkøb af byggematerialer, men også transport og logistik.

– I Grønland er der helt andre byggetekniske forhold end i Danmark med ekstrem kulde, vind, klipper og logistik over store og ufremkommelige afstande. Så vores kunder er i høj grad afhængige af at kunne få leveret de rigtige løsninger og materialer hver gang, da fejl og forsinkelser er dyrere end i dansk kontekst på grund af de store afstande mellem byerne og tidsperspektivet, forklarer Jan G. Andersen slutteligt.

De projekter, som Davidsens Tømmerhandel leverer byggematerialer til i Grønland, omfatter både nybyggeri og renovering af boliger samt projektbyggerier som fx kulturinstitutioner, skoler, børnehaver og lignende, og det er særligt byggematerialer af træ, herunder træplader, der er i høj kurs til det grønlandske klima.

Davidsens Tømmerhandels aktiviteter relateret til Grønland består, udover afdelingen i Nuuk, af et salgskontor og en tilknyttet logistikafdeling i Aalborg.