Grønt lys til boligprojekt i Store Heddinge

Der er blevet lyttet til borgere og politikere i forbindelse med boligprojektet med rækkehuse og lejligheder i Bjælkerup ved Store Heddinge.

Den 14. marts vedtog politikerne i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune en lokalplan for et 12.200 kvadratmeter stort areal mellem Bjælkerupvej og Ved Bækken i Bjælkerup ved Store Heddinge.

Lokalplanen skal bane vejen for det nye boligkvarter Bjælkeruphuse, hvor der skal bygges 39 forholdsvis små boliger i form af rækkehuse og lejligheder i etagebyggeri i to etager.

– Vi får nogle lidt mindre boliger til en pris, der er til at betale i Store Heddinge, understregede formand for Udvalget for Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen (V), på kommunalbestyrelsesmødet.

Han sendte samtidig ros i retning af bygherre, som har været lydhør over for at indarbejde ønsker fra borgere og fra kommunens boligpolitik i projektet. I forbindelse med lokalplanprocessen er der blevet afholdt to borgermøder.

Læs også: Plejecenter til 136 millioner i Store Heddinge er godkendt

– Også mange af de ting, som blev sagt der, var bygherre meget vaks på at få indført, sagde Flemming Petersen på kommunalbestyrelsesmødet.

– Hvis man snakker om borgerinddragelse, så er dette i hvert fald et eksempel på, at det lykkes.

Bag projektet står selskabet Alle Byers Boligselskab, som i øvrigt har flere boligprojekter rundt omkring på Sjælland samt et projekt i Svendborg på samvittigheden.

De kommende boliger i Store Heddinge ventes ifølge det private boligselskab klar til indflytning i september 2025.

Bjælkerup udgjorde oprindeligt en selvstændig landsby nordvest for Store Heddinge, men over tid er de to byer vokset sammen.

De kommende boliger ligger tæt på Store Heddinge Skole og stationen, ligesom der er indkøbsmuligheder i butikker som SuperBrugsen og Netto i bymidten.