Næsten 100 samarbejdspartnere, naboer, lokalforeninger, kontorlejere og andre interesserede borgere var mødt op for at fejre grundstensnedlæggelse for Hellebæk Klædefabriks nye boliger. Foto: PR.
Næsten 100 samarbejdspartnere, naboer, lokalforeninger, kontorlejere og andre interesserede borgere var mødt op for at fejre grundstensnedlæggelse for Hellebæk Klædefabriks nye boliger. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Grundstensnedsættelsen og udviklingen af de 32 nye boliger markerer anden del af fornyelsen af Hellebæk Klædefabrik ved Helsingør. Senest er den ene fløj på 900 kvadratmeter blevet totalrenoveret til nye kontorlokaler i 2021, og næsten alle kontorlejemål er udlejet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra DEAS Asset Management, der fungerer som udvikler og aktiv bygherre på projektet samt står for administration og drift.

Over 200 personer har allerede skrevet sig op som interesserede til ejerboligerne, der står klar i forår og sensommer 2023. EDC, Helsingør varetager salget af boligerne for Velliv og PensionDanmark, som ejer Hellebæk Klædefabrik.

Boligerne bliver DGNB-certificeret til minimum Guld med ambition om Platin. Tidligere bestod 100 procent af energiforsyningen til Hellebæk Klædefabrik af naturgas. Når transformationen er gennemført i 2023, reduceres brugen af naturgas til cirka 10 procent, og dermed består omkring 90 procent af den fremtidige energiforsyning af bæredygtig jordvarme og varmepumper.

– Projektet bidrager til flere muligheder og øget livskvalitet. Kort sagt mere ud af livet til beboere, naboer, foreninger i området og Vellivs pensionskunder. Det har været vigtigt for os at skabe attraktive klimavenlige boliger, og det er vores ambition, at Klædefabrikken også gennem samskabelse af ny vinterbadebro og nye forsamlingslokaler kan skabe rammerne for øget livskvalitet og fællesskab gennem møder på tværs, udtaler ejendomsinvesteringschef fra Velliv, Solveig Rannje.

Byggeriet bliver desuden certificeret med DGNB Hjerte, som fremmer sundhed og velvære med mennesket i centrum.

Forvandlingen af Hellebæk Klædefabrik til boliger og kontorer startede i 2020 og forventes afsluttet i 2023.

Werk Arkitekter har udviklet visioner og lokalplan sammen med virksomheden Andel og BM Arkitekter. Werk arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Aaen Engineering har projekteret byggeriet, og BGB har været samarbejdspartner siden opstart af lokalplan og udfører byggeriet i totalentreprise. Engel & Völkers varetager erhvervsudlejningen, og EDC, Helsingør varetager salget af boligerne.

Læs mere på her.