Højeste antal konkurser siden 2019

Antallet er konkurser er oppe på et højt niveau. Særligt bygge- og anlægsbranchen og overnatning- og restaurationsbranchen er ramte.

813 selskaber måtte i november 2022 give op og lade sig opløse med konkurs, skriver Creditsafe i en pressemeddelelse. Halvdelen af de konkursramte selskaber har adresse i Region Hovedstaden. 447 konkurser i regionen er 54 procent flere end samme måned sidste år, hvor 291 gik konkurs.

– Det samlede antal konkurser er ikke set større i mange år. I 2021 gik 558 konkurs, og det antal er nu overgået med en kedelig rekord, som ikke lader hverken brancher eller regioner gå fri. Hele landet bløder, og recessionen står for døren, udtaler Morten Kofoed-Larsen, der er landechef i Creditsafe, i meddelelsen.

Men selvom hovedstaden antalsmæssigt leverer flest kuldsejlede selskaber til statistikken, er Region Sydjylland forholdsmæssigt hårdere ramt med en stigning på 194 procent. Sidste år i november gik 32 sydjyske selskaber konkurs, det tal er nu steget til 94.

I Region Nordjylland måtte 55 selskaber dreje nøglen om i månedens løb. Det er knapt 57 procent flere end sidste år. Region Sjælland og Region Midtjylland slap med stigninger på 23 procent i forhold til november sidste år.

– I tallene ser vi nu to spor. Virksomheder med op til fem ansatte, og dem er der forsat flest af. Men de lidt større virksomheder begynder nu også at vælte og trækker et spor af tabte arbejdspladser efter sig. Værst går det ud over overnatning og restaurationsbranchen, hvor flere har måtte sige farvel til 40+ medarbejdere, siger Morten Kofoed-Larsen.

Også bygge og anlægsbranchen leverer større selskaber til månedens statistik og dermed et anseeligt antal mistede arbejdspladser. De fleste konkurslukninger i branchen ramte dog virksomheder med op til 10 ansatte, skriver Creditsafe.