Birketrolden er navnet på Helsinges kommende bofællesskab i den nye bydel Troldebakkerne, hvor der er planer om massiv boligudbygning.

Bag projektet står Bærebo som udvikler, mens HusCompagniet står for byggemodning af grunden og selve opførelsen af boligerne og fælleshuset. Første spadestik er nu taget.

Det oplyser husbyggeren i en pressemeddelelse.

– Byggeriet bliver opført med elementer fra vores egen fabrik, hvilket gør det muligt at starte projektet  op med det samme, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet.

De mindste boliger i bofællesskabet bliver 51 kvadratmeter store, mens de største vil være 103 kvadratmeter store. Bofællesskabet skal således henvende sig til forskellige målgrupper på tværs af generationer.

– Boligerne bliver en kombination af både rækkehuse og lejligheder, men udefra får boligerne et meget ensartet udtryk, da det hele bygges i to etager. Denne kombination af rækkehuse og lejligheder, der holder sig i maksimalt to etager, er noget vi oplever en stor efterspørgsel på, da de giver de ideelle muligheder for at skabe boliger i mange størrelser, som indbyder til en varieret boligsammensætning, udtaler Christopher Tranæs.

Morten Pedersen, direktør og projektchef i Bærebo, fortæller, at projektet været undervejs i nogle år, hvor det er stødt på flere udfordringer. Stigende rente- og byggepriser samt en tidligere entreprenørs pludselige konkurs har besværligt processen.

– Jeg er derfor glad for, at vi nu har landet en aftale med HusCompagniet og ser frem til samarbejdet. Med HusCompagniets fokus på byggeri i træ og svanemærkede materialer, føler vi os i trygge hænder, og jeg er komfortabel med, at vi kan få balancen mellem beboernes forventninger til bæredygtighed og husleje i forhold til vores bygge- og driftsøkonomi til at hænge sammen, udtaler Morten Pedersen, direktør og projektchef i Bærebo.

Boligerne i Birketrolden bliver opført med både træelementer, træfacader og tagkassetter, der er produceret på HusCompagniets egen fabrik.

Af en selskabsmeddelelse fra HusCompagniet fremgår det, at aftalen forventes at generere en samlet omsætning på omkring 50 millioner kroner.

Fakta om Birketrolden i Helsinge

  • Området bliver en varieret boligmasse på i alt 44 boliger
  • Der kommer til at være både ejerboliger og lejeboliger i størrelser fra 51,7 kvadratmeter til 103,3 kvadratmeter og et fælleshus til alle beboere på 314 kvadratmeter
  • Byggeriet opføres med træelementer fra HusCompagniets egen fabrik i Esbjerg
  • Byggeriet er igangsat og de første boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025

Kilde: HusCompagniet.