Minister: Friplejehjem skal kunne etableres med 100 procent statsgaranterede lån

Kvoten for statslig støtte til byggeri af friplejehjem skal sættes op, og de skal kunne etableres med 100 procent statsgaranterede lån.

Regeringen vil forbedre muligheden for at etablere friplejehjem. Det skriver Social-, Bolig og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen skal kvoten for statslig støtte til at opføre friplejehjem skal sættes op, og det skal være muligt at etablere et friplejehjem med 100 procent statsgaranterede lån.

– Vores ældre skal selv kunne vælge det, der passer allerbedst til dem hver især. Der kan være mange ønsker til, hvordan man gerne vil bo på plejehjem, og det skal afspejles i de muligheder, der er. Derfor er det så vigtigt, at vi får forbedret muligheden for at etablere friplejehjem, udtaler udtaler ældreminister Mette Kierkgaard (M) i meddelelsen.

– Vi skal have mange forskellige og gode valgmuligheder for ældre, der flytter på plejehjem. Det kræver, at vi ligestiller offentlige og private aktører. For hvis ikke de har samme vilkår for at levere velfærden, er valget for den ældre reelt ikke særligt frit.

Ældreministeren mener, at der skal være lige vilkår mellem det offentlige og den private sektor.