Projekt med hotellejligheder ved Køge Universitetshospital på tegnebrættet. Visualisering fra lokalplanforlsaget.
Projekt med hotellejligheder ved Køge Universitetshospital på tegnebrættet. Visualisering fra lokalplanforlsaget.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Der er fuld gang i byggeriet af det 4,1 milliarder kroner dyre Køge Universitetshospital. Som led i udviklingen af Universitetshospitalet har byrådet i Køge nu efter et borgermøde og en høringsperiode på seks uger vedtaget en lokalplan for hotellejligheder og sundhedshuse i Bellingeparken. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Lokalplanen giver en ramme for at udvikle én samlet sundhedspark i samspil med områdets eksisterende bebyggelse, og høringsperioden har ikke givet anledning til at ændre planerne for området, fremgår det.

Borgmester Marie Stærke (S) glæder sig i pressemeddelelsen over, at rammerne for en ny sundhedspark nu er på plads.

– Vi har blandt andet fået lægeuddannelsen til Køge, og sundhedsparken giver personer, som har arbejdsopgaver i relation til Universitetshospitalet, mulighed for at bo tæt på det og måske også på sigt etablere sig i vores dejlige kommune, udtaler borgmesteren i pressemeddelelsen.

Hotellejligheder er mindre lejligheder, der anvendes til blandt andre gæsteprofessorer, læger, sygeplejersker og forskere, som har behov for midlertidigt ophold. Sundhedshusene skal i øvrigt indeholde institutioner og kontorer med relation til universitetshospitalet samt eventuelt et patienthotel.

Projektgrundene ejes ifølge de offentlige registre af selskaber ved henholdsvis Peter Knud Appel fra Roskilde, Per Thue Sørensen fra Odense og Martin Halmø Hürdum fra Charlottenlund.

Læs mere om projektet her.