Link Arkitektur uddanner 90 ansatte i bæredygtigt byggeri med udgangspunkt i værktøjet Link Kompas. Foto: Melissa Hegge.
Link Arkitektur uddanner 90 ansatte i bæredygtigt byggeri med udgangspunkt i værktøjet Link Kompas. Foto: Melissa Hegge.

Link Arkitektur har brugt de mørke vintermåneder til at efteruddanne alle medarbejdere i at initiere, styre og formidle bæredygtige tiltag med udgangspunkt i værktøjet Link Kompas. Det skriver arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

Link Kompas er et digitalt screeningsværktøj og en metode til at sikre indfrielsen af definerede mål inden for forskellige dimensioner af bæredygtighed i et projekt, skriver Link Arkitektur.

Ifølge arkitektvirksomheden bidrager værktøjet med at identificere den mest effektive vej til at forløse et projekts ambitioner og definere den optimale balance mellem høje miljøkrav, social bæredygtighed og økonomisk lønsomhed.

LÆS OGSÅ: LINK ARKITEKTUR KLAR MED NYE DIGITALE VÆRKTØJER

– Det betyder meget, at vores partnere stiller høje krav til bæredygtighed i projekterne. Det gør vores hverdag endnu mere meningsfuld – og har bidraget til, at vi sidste år blev hædret som verdens bedste bæredygtige arkitektfirma. Ved Architizers A+Awards blev Link udvalgt som en aktør i branchen, der skiller sig ud ved et målrettet arbejde med miljø og bæredygtighed. Det kunne vi aldrig have opnået uden kunder, der oprigtigt stræber efter at gøre en forskel, og vores kompetente samarbejdspartnere, som hjælper os med at indfri de høje ambitioner, udtaler Martin Ringstrøm, der er bæredygtighedschef hos Link Arkitektur.

Omkring 90 medarbejdere fordelt på arkitektvirksomhedens kontor i Aarhus og København nu uddannet i at arbejde med Link Kompas.

Derudover er en række medarbejdere blevet efteruddannet i ledelse af bæredygtigt byggeri, herunder LCA-beregning, DGNB- og Svanemærke-certificering samt cirkulære strategier, oplyser tegnestuen.