AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Supermarkedskæden Meny investerer et to-cifret millionbeløb i testen af et nyt take-away koncept i samarbejde med Noahs. Det skriver Dagrofa i en pressemeddelelse.

Konceptet går ud på, at kunder kan vælge mellem op til 100 forskellige hoved- og sideretter som take-away fra mere end 14 forskellige maduniverser, og få deres bestillinger udleveret samlet indenfor 15 minutter.

Ifølge Meny er opskrifterne er udviklet af kokke med Michelin-baggrund, og det hele tilberedes i et køkken bygget i forlængelse af det enkelte supermarked. Hvert “smart kitchen” har kapacitet til at producere op mod 1.000 måltider per dag, skriver Meny.

De første to “smart kitchens” er allerede åbnet i henholdsvis Meny Herning og i Meny Bagsværd.

Richo Boss (i midten), kædedirektør for supermarkedskæden Meny, sammen med global direktør for Noahs, Daniel Baven (til højre) og Executive Chef i Noahs, Carl Simonsson (til venstre). Foto: PR.
Richo Boss (i midten), kædedirektør for supermarkedskæden Meny, sammen med global direktør for Noahs, Daniel Baven (til højre) og Executive Chef i Noahs, Carl Simonsson (til venstre). Foto: PR.

– Vi går efter at ændre vilkårene for take-away og revolutionere markedet i samarbejde med Noahs, fortæller kædedirektør for Meny, Richo Boss.

De to første “smart kitchens i Herning og Bagsværd skal i de kommende måneder tilpasses, vurderes og optimeres, alt imens Meny og Noahs arbejder på planerne for fremtidig ekspansion af konceptet. Parterne forventer at åbne de første 15 “smart kitchens” i Meny’er over hele landet hen over de næste år.

Ifølge supermarkedskæden er “smart kitchens” steget i popularitet i udlandet gennem de seneste år. I Danmark er det dog stadig et relativt ukendt fænomen. Men hos Meny tror man på, at potentialet er stort.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Madkulturen i 2022 laver færre og færre danskere hjemmelavede aftensmåltider. I 2016 var 55 procent af Danmarks aftensmåltider helt og aldeles hjemmelavede, mens tallet i 2022 var faldet til 47 procent. Samme undersøgelse afslører, at hvert tredje aftensmåltid bliver lavet på under 15 minutter. Data fra Statista understreger samme tendens i markedet, skriver Meny.

I samarbejde med foodtech-firmaet Noahs, har supermarkedskæden Meny åbnet såkaldte "smart kitchens" i to supermarkeder i Herning og Bagsværd. Foto: PR.
I samarbejde med foodtech-firmaet Noahs, har supermarkedskæden Meny åbnet såkaldte “smart kitchens” i to supermarkeder i Herning og Bagsværd. Foto: PR.

Analyseinstituttet forventer, at markedet for restauranter og take-away vil vokse i Danmark med mellem 5-15 procent årligt i perioden frem mod 2026. Derfor forventer Meny og Noahs også at ramme et hul i markedet.

– Vi kan også se på kundernes handlemønstre, at de i højere og højere grad efterspørger hurtige og nemme måltidsløsninger, og det skal selvfølgelig også smage godt. Der er brug for gode og hurtigere løsninger for at imødekomme den stigende efterspørgsel, og vores koncept rammer hovedet på sømmet. Især fordi vi slår to fluer med ét smæk og kombinerer take-away med muligheden for at klare dagens dagligvareindkøb, siger Richo Boss.

Meny og Noahs ser også et potentiale i at kunne udrulle delelementer af konceptet i et endnu højere tempo i mange af kædens 112 butikker

En del af køkkenteamet bag retterne er udlært fra og har arbejdet på anerkendte restauranter herunder Michelin restauranterne Søllerød Kro og Alberto K.

Kunder kan bestille høj kvalitets take-away via interaktive skærme, som stilles til rådighed i Meny-supermarkedet. Maden kan også bestilles til afhentning hos Meny og via leveringstjenesterne Just-Eat og Wolt, både i og udenfor butikkens åbningstider, idet Noahs både kan tilgås fra MENY-butikken og via pick-up bokse udenfor Meny. Boksene åbnes ved at scanne en QR-kode.

Om Noahs

Foodtech teamet, som i 2020 etablerede Noahs, har ligeledes skabt den succesfulde franchisekæde Lucky 13 i Thailand, som nu har eksisteret i mere end 10 år. Ejerkredsen består af de to kokke Daniel Baven og Carl Simonsen samt de to tech specialister Danny Cavender og Robert Engström og Peter Strøm, som aktiv investor. Det er dem, der på baggrund af deres faglige indsigt og erfaringerne fra Thailand har udviklet Noahs franchise koncept.

I foråret 2021 kom Susan Nørgaard og Torben Frigaard Rasmussen fra iværksætter-huset Tanken 16 ombord som investorer. Særligt Susan Nørgaard spiller en aktiv rolle i Noahs, hvor hun primært arbejder med forretningsudvikling og finansiering.

Alle 7 nøglepersoner er medejere af Noahs.

Om Meny

Meny er en supermarkedskæde, som har fokus på høj kvalitet, faglighed, et bredt sortiment og masser af madinspiration. Meny-kæden råder over 112 supermarkeder fordelt over hele Danmark, og er en del af Dagrofa-koncernen som med over 500 dagligvarebutikker er en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked.

Kilde: Dagrofa.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling