Michael Byrgesen Hansen, administrerende direktør for Heimstaden Danmark. Foto: PR.
Michael Byrgesen Hansen, administrerende direktør for Heimstaden Danmark. Foto: PR.

Michael Byrgesen Hansen tiltræder per 1. april tiltræder som ny administrerende direktør for Heimstaden Danmark.

Michael Byrgesen Hansen har siden sidste år været Head of Asset Management og samtidig fungerende landechef, siden Leif Boje Espesen stoppede med udgangen af januar.

Michael har knap 30 års erfaring fra ejendomsbranchen, senest 14 år hos INGKA-gruppen, hvor han har beklædt en række forskellig stillinger som bandt andet, udviklingsdirektør i Europa, Managing Director i Spanien og Regional Asset Manager, Europe.

– Heimstaden Danmark har været igennem en fantastisk udvikling de sidste par år og er nu på vej ind i en ny og spændende fase, hvor vi fortsat skal fokusere på at sikre tidssvarende boliger på det danske lejeboligmarked og sublim beboerservice på tværs af hele værdikæden. Det er et arbejde, der allerede er i fuld gang og som jeg ser frem til at sætte endnu mere fokus på, siger Michael Byrgesen Hansen.

Heimstaden Danmark råder over 136 ejendomme og 10 ny udviklingsprojekter med i alt 10.000 boliger og 165 erhvervslejemål. Den danske organisation tæller 125 medarbejdere på kontorerne i København og Horsens.

– Vi er glade for, at Michael kom igennem som den stærkeste kandidat efter en grundig ansættelsesproces. Han er allerede fuldt ud på linje med vores kultur og visionen om Friendly Homes (boliger med omtanke, red.), og vi ser frem til at udvikle virksomheden videre sammen med Michael, siger Patrik Hall, koncerndirektør for Heimstaden.

Processen med at rekruttere en efterfølger som chef for Heimstaden Danmarks Asset Management, går nu i gang.

Heimstaden er børsnoteret i Stockholm med norske Fredensborg A/S og de svenske pensionsselskaber Alecta, Folksam og KPA Pension som primære ejere. Selskabet udvikler og forvalter ejendomme i Danmark, Sverige, Norge, Holland, Tyskland og Tjekkiet.

I den seneste delårsrapport fra oktober 2019 havde Heimstadens danske portefølje en bogført markedsværdi på 23 milliarder kroner, hvilket gør selskabet til Danmarks største private boligudlejer. Porteføljen indbringer selskabet lejeindtægter for godt 600 millioner kroner. Udlejningsprocenten ligger på 96,4 og overskudsgraden på 67,8 procent.