MT Højgaard i optionsaftale om salg af Scandi Byg

MT Højgaard har ingået optionsaftale om salg af Scandi Byg til Nordic Wood Industries, der er producent og leverandører af træbaserede materialer.

MT Højgaard har indgået “et forpligtende samarbejde” og en optionsaftale om salg af Scandi Byg til Nordic Wood Industries, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det forpligtende samarbejde indebærer, at Nordic Wood Industries vil blive repræsenteret i Scandi Bygs bestyrelse.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at Scandi Byg de seneste år har haft udfordringer med udskudte byggeprojekter, uforudsigelighed i produktionen og høje materiale- og energipriser. Vi mener, at vi via det stærke fællesskab, et entydigt fokus på bæredygtigt byggeri og tværgående netværk i Nordic Wood Industries kan skabe en god udvikling og en lønsom virksomhed, der kan vækste i både Danmark og i udlandet. Som en del af Nordic Wood Industries kan der opnås stærke synergier, da vi har fokus på samarbejde i de enkelte virksomheder og på tværs. Samtidig er vi også klar på at investere det nødvendige i virksomheden, så Scandi Byg kan udnytte sit fulde potentiale i dansk byggeri med sine unikke modulløsninger i træ, udtaler koncerndirektør hos Nordic Wood Industries, Thomas Raunsbæk.

“En endelig købesum vil bestå af variable elementer og kan først opgøres og offentliggøres ved Nordic Wood Industries’ forventede udnyttelse af optionen”, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hvis optionen ikke som planlagt udnyttes senest den 16. oktober 2023, skal Nordic Wood Industries betale 10 millioner kroner til MT Højgaard Holding, fremgår det videre.

Gennemførelse af salget vil være betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Scandi Byg har cirka 220 medarbejdere i Løgstør og på byggepladser landet rundt. Virksomhedens omsætning ventes at udgøre i niveauet 335 millioner kroner i 2022, hvor resultaterne har været påvirket af lav kapacitetsudnyttelse i produktionen som følge af, at nye ordrer enten er blevet forsinket eller er indløbet så sent, at de først for alvor går i produktion i 2023.

– Vi er glade for at have indgået et forpligtende samarbejde og en optionsaftale om salg af Scandi Byg til Nordic Wood Industries, der som langsigtet ejer vil kunne skabe stabilitet og give medarbejderne de bedste betingelser for at udnytte mulighederne inden for modulbyggeri og skabe værdi for kunderne. Vi vil sælge Scandi Byg for at fokusere alle kræfter på vores bygge- og anlægsaktiviteter, der viser gode takter og fortsat byder på et stort potentiale for MT Højgaard Holding, udtaler koncernchef Henrik Mielke, MT Højgaard Holding.

Efter et salg vil MT Højgaard Holding have fire 100 procent ejede forretningsenheder: MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen, MT Højgaard International og MT Højgaard Property Development.

Opgjort på proforma basis, uden Scandi Byg, havde koncernen i de første ni måneder af 2022 en omsætning på knap 6,1 milliarder kroner efter en vækst på 27 procent, mens driftsresultatet før særlige poster uden Scandi Byg steg med 93 procent til 166 millioner kroner.

Nordic Wood Industries er producent og leverandører af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri.