NCC er nu i gang med facadearbejdet på Nyt Hospital Nordsjælland

NCC er nu for alvor i gang med lukningsentreprisen på Nyt Hospital Nordsjælland, som blandt andet omfatter facadearbejde, hvor en væsentlig del af facadebeklædningen skal bygges i træ.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I december 2021 indgik NCC og Region Hovedstaden en kontrakt til 475 millioner kroner på lukningsentreprisen på det 122.000 kvadratmeter store Nyt Hospital Nordsjælland.

Lukningsentreprisen omfatter facaderne, udvendig beklædning, balkoner til sengestuerne og tagdækning. Entreprisen er delt op i flere forskellige facadetyper, membranarbejder i gårdhaverne og tagdækning i form af ståltage og tagmembraner.

– Vi er glade for, at facadearbejdet nu er startet op, og at det forløber efter planen. Det er superspændende at se, hvordan bygningen nu for alvor begynder at tage form, siger Niels Lopez Krogh Nielsen, projektdirektør i NCC.

For at sikre, at der anvendes holdbare materialer, har Vilhelm Lauritzen Architects bedt Teknologisk Institut om at assistere ved udvælgelsen af egnede trætyper.

Træ anvendes i projektet for at give personale, patienter og besøgene en hjemlig oplevelse og for at fundere bygningen i den danske designtradition.

Facadearbejdet udføres af henholdsvis Staticus og KG Constructions Group, som skal udføre i alt 53.800 kvadratmeter facadearbejde fordelt på facader i gårdhaver, hovedfacader og ståltag.

Arbejdet med facaderne begyndte den 1. marts 2022 og forventes afsluttet i september 2023. Nyt Hospital Nordsjælland forventes at stå færdigt i starten af 2025 med modtagelse af de første patienter i slutningen af 2025.

Sygehuset er designet af det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron og danske Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Det koster samlet 5,4 millarder kroner, at bygge det nordsjællandske sygehus, der skal dække godt 325.000 borgere.

Fakta om facaden på Nyt Hospital Nordsjælland

Baseret på design-, og vedligeholdelseskrav samt ud fra mekaniske egenskaber, bæredygtighed og omkostningskriterier er følgende trætyper udvalgt til anvendelse i facadelameller og klinkebeklædning på Nyt Hospital Nordsjælland.

  • Western Red Cedar
  • Thermowood D
  • Kebony Character