Man skal efterhånden holde tungen lige i munden for at følge med i udviklingen på det danske marked for dagligvarebutikker. For nylig meldte Coop ud, at koncernen samler Coop Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én kæde, og i slutningen af 2022 kom meddelelsen om, at Rema 1000 køber 114 butikker af Aldi, som forlader Danmark.

Nu oplyser Salling Group i en pressemeddelelse, at Netto også overtager en række butikker fra Aldi. De nye butikker og placeringer ligger fordelt over hele Danmark fra Rødby i syd til Skive i nord, og fra Esbjerg i vest til Kastrup i øst, skriver Salling Group.

Planen for de eksisterende Aldi-butikker er, at de bliver omdannet til Netto’s nyeste butikskoncept kaldet “Netto 3.0”, fortæller direktør i Netto Braw Bakir.

– Vi ser frem til at nå ud til endnu flere kunder og fortsætte den vækst, vi har set i de forgangne år. Det gælder ikke mindst i bydele i for eksempel Aarhus og Esbjerg, hvor vi ikke er i dag, men nu rykker ind med markedets stærkeste discounttilbud, siger Braw Bakir.

Når den sidste Aldi lukker, forlader den tyskejede kæde helt Danmark. Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, inden Netto formelt kan overtage de 11 eksisterende butikker og 10 projekter, der enten er i gang eller vil blive realiseret, skriver Salling Group.

Ombygningerne begynder så snart handlen er godkendt og vil derefter ske løbende. Det samme gælder arbejdet med de projekter, som bliver overtaget fra Aldi, fortæller Braw Bakir.

– Vi afventer myndighedernes godkendelse, men glæder os til udsigten til at komme i gang. De nye butikker og projekter passer godt ind i Nettos eksisterende butiksnet, som dermed når op på 549 butikker i alt. Aftalen betyder blandt andet, at vi skal bruge flere nye kolleger, og her er det naturligt, at vi taler med de nu tidligere Aldi-medarbejdere for at se, om der er et match, siger Braw Bakir.

Nye Netto-butikker

Vest for Storebælt

–        Esbjerg: Østervangsvej

–        Højbjerg: Stenvej

–        Odense: Havnegade

–        Randers: Hadsundvej (projekt)

–        Risskov: Ravnsøvej

–        Skanderborg: Højvang

–        Skive: Egerisvej (projekt)

–        Svendborg: Vestergade (projekt)

–        Varde: V. Landevej (projekt)

–        Vejle: Flegmade (projekt)

–        Viborg: Vestervangsvej

–        Viby J: Norbyvej

Øst for Storebælt

–        Frederiksberg: Borups Allé

–        Kastrup: Kastrupvej

–        København NV: Frederiksborgvej (projekt)

–        Rødby: Færgevej

–        Rødovre: Kaffevej (projekt)

–        Slagelse: Idagårdsvej

–        Stubbekøbing: Nykøbingvej (projekt)

–        Taastrup: Bornholms Allé (projekt)

–        Vallensbæk: Vejlegårdsvej (projekt)