Norconsult køber LB Consult

Norconsult styrker med købet af ingeniørvirksomheden LB Consult den geografiske tilstedeværelse i Øst- og Sydjylland og får tilført 50 nye medarbejdere.

Norconsult kan i dag offentliggøre, at virksomheden har købt den rådgivende ingeniørvirksomhed LB Consult. Dermed styrker Norconsult sine kompetencer inden for bygherrerådgivning og nærheden til kunderne i Øst- og Sydjylland, lyder det i en pressemeddelelse.

Med opkøbet bliver cirka 50 nye medarbejdere med base i Aarhus, Kolding og Grenå en del af Norconsult, der vokser til 500 medarbejdere i Danmark.

– Vi er meget glade for at kunne byde alle LB Consult-medarbejdere velkommen i Norconsult. De kommer med en rigtig god faglighed og stærk kultur med fokus på enkelthed og nærhed til kunderne, som passer perfekt ind hos os. Vi kommer samtidig tættere på vores kunder med nye kontorer i Jylland, og så styrker vi vores faglighed inden for bygherrerådgivning. Jeg er overbevist om, at opkøbet vil gavne både medarbejdere og forretning, udtaler administrerende direktør i Norconsult, Thomas Bolding Rasmussen, i meddelelsen.

LB Consult havde i 2021 en bruttofortjeneste på godt 33 millioner kroner mod godt 30 millioner kroner året før. Resultatet før skat landede i 2021 på 5,1 millioner kroner mod 3,7 millioner kroner i 2021. Efter skat lød resultatet i 2021 på 4 millioner kroner mod 2,9 millioner kroner året før.

Lars Bager, der er stifter og administrerende direktør i LB Consult påpeger, at det vil styrke medarbejdernes udvikling at komme ind i en større virksomhed som Norconsult.

– Det er en fantastisk dag for LB Consult og alle mine kollegaer, at vi nu bliver en del af Norconsult, hvor vi kan fortsætte den rejse vi har været på, i godt 30 år. For medarbejderne giver det blandt andet nogle unikke udviklingsmuligheder, da faglig udvikling netop er noget, der vægtes højt i Norconsult. Jeg er overbevist om, vi alle går en spændende fremtid i møde, hvor vi fortsat kommer til at arbejde med en masse nye spændende opgaver inden for det private og det offentlige. For vores kunder og samarbejdspartnere skaber det mulighed for, at vi kan tilbyde endnu flere rådgiverydelser og specialer samtidig med, at kunder og samarbejdspartnere kan være trygge i forhold til at vi fortsat er proaktive og har fokus på at sikre dem merværdi, udtaler Lars Bager.

Sjette overtagelse på seks år

Overtagelsen af LB Consult er den sjette i rækken siden 2017 for Norconsult, og i den periode er virksomheden gået fra 60 til nu 500 medarbejdere i Danmark.

Investeringerne skal ifølge Thomas Bolding Rasmussen bidrage til at sikre fortsat vækst, skabe synergier og styrke fagligheden på tværs af organisationen.

– Der er stor efterspørgsel på vores ydelser, og derfor ser vi fortsat muligheder i at styrke os gennem opkøb – både i dybden og i bredden. Vi tror på, at de bedste resultater skabes, når vi har mange strenge at spille på og arbejder på tværs, så vi kan tilbyde kunderne den allerbedste rådgivning på markedet. Moderne byggeri er komplekst, og derfor er udvikling og et tværfaglig samspil helt afgørende, siger Thomas Bolding Rasmussen.

LB Consult forsætter under eget navn, men vil på sigt komme til at hedde Norconsult.

Norconsult i Danmark

Norconsult Danmark beskæftiger efter overtagelsen af LB Consult cirka 500 medarbejdere, som yder rådgivning inden for byggeri, anlæg og Life science. Virksomheden har hovedkontor i Herlev samt yderligere kontorer i København, Kalundborg, Aarhus, Aalborg, Viborg og Ballerup og nu også Aarhus, Kolding og Grenå.

Norconsult koncernen

Norconsult er en konsulentvirksomhed med 5.500 ansatte fordelt på omkring 130 kontorer, hovedsageligt i Norden. Virksomheden udfører hvert år en lang række opgaver for private og offentlige kunder inden for byggeri og ejendomme, transport, vedvarende energi, vand og spildevand, industri, miljø, sikkerhed, arkitektur, planlægning og IT. Norconsult er ejet af medarbejderne.

LB Consult

LB Consult blev grundlagt i 1992 og tilbyder ingeniørrådgivning og bygherrerådgivning. Virksomheden har cirka 50 ansatte fordelt på kontorer i Aarhus, Kolding og Grenå.

Kilde: Norconsult.