Bestyrelsesformand Morten Huseby (til venstre) og administrerende direktør Egil Hogna fra Norconsult. Foto: PR.
Bestyrelsesformand Morten Huseby (til venstre) og administrerende direktør Egil Hogna fra Norconsult. Foto: PR.

Norconsult har rødder tilbage til 1929, hvor firmaet Ingeniør A. B. Berdal blev etableret. Der er nu startet en proces, hvor målet er at notere selskabets aktier på Oslo Børs. En børsnotering vil potentielt kunne finde sted allerede i 2023, hvis interne og eksterne forhold tillader det, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Medarbejderne i Norconsult ejer alle aktierne i virksomheden, og det er aktionærerne, der har besluttet, hvad de anser for at være den mest hensigtsmæssige ejerskabsmodel for virksomheden fremadrettet. I forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling mandag den 9. januar stemte 95 procent af de fremmødte stemmer for en børsnotering, oplyser Norconsult.

– En børsnotering vil styrke Norconsults position som Norges største, og en af Nordens førende konsulentvirksomheder for ingeniører, arkitekter og byplanlæggere. En notering på Oslo Børs giver også virksomheden mulighed for i højere grad at vurdere strategiske muligheder, der kræver finansiel fleksibilitet, samtidig med at vi skal varetage alle vores dygtige medarbejderes interesser og virksomhedens stærke kultur, udtaler Nils Morten Huseby, bestyrelsesformand i Norconsult, i meddelelsen.

Norconsult har rundet 5.500 medarbejdere fordelt på 130 kontorer i Norge, Sverige og Danmark samt kontorer i Polen og Island. Ifølge Egil Hogna, administrerende direktør i Norconsult, vil en notering på Oslo Børs åbne nye muligheder for Norconsult.

– Investorerne får mulighed for at investere i en virksomhed, der hver dag udvikler morgendagens samfund ved at kombinere teknik, arkitektur og digital kompetence, og som trods hård konkurrence i markedet har leveret god vækst, solide marginer og et attraktivt udbytte over en række år, udtaler Egil Hogna.

Gennem både opkøb og organisk vækst har Norconsult gennem de seneste år etableret betydelige forretninger i Sverige og Danmark. Derudover indgår datterselskaberne Nordic – Office of Architecture, Norconsult Information Systems og Technogarden i koncernen.

Norconsult har store kunder inden for transport, byggeri og ejendom, vedvarende energi, vand, samfund og byudvikling, digitalisering, industri, geovidenskab og miljø samt arkitektur.

I efteråret 2021 lancerede Norconsult en opdateret forretningsstrategi, hvor et af de vigtigste mål er at konsolidere en stærkere og mere balanceret position i Norden.

Det betyder, at Norconsult vil styrke sin nummer et position på det norske marked samt vokse i Danmark og Sverige. Med lokal tilstedeværelse og tæt samarbejde på tværs af landegrænser er Norconsults strategi at investere yderligere i bæredygtig udvikling, videreudvikle forskellige former for vedvarende energi. Desuden vil virksomheden være førende inden for digitalisering og innovation.

– Norconsult er en kompetencedrevet virksomhed med en stærk lokal tilstedeværelse. Vi skal tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere og samtidig udvikle de bedste kompetencer. Det hjælper os med at differentiere os fra vores konkurrenter i endnu højere grad og samtidig fortsætter vi vores profitable vækst, udtaler Egil Hogna.

Norconsult har gennem de seneste år øget antallet af medarbejdere i højt tempo, og ifølge en rangering fra Universum var Norconsult Norges mest attraktive arbejdsgiver for rådgivende ingeniører i 2022, både blandt studerende og yngre fagfolk.

For andet år i træk er Norconsult desuden blevet tildelt status som “Karriäreföretag” i Sverige, hvilket betyder, at virksomheden tilbyder de bedste karriere- og udviklingsmuligheder til unge talenter. I Danmark har erhvervsavisen Børsen tildelt Norconsult Danmark en Gazellepris baseret på høj vækst og gode resultater.