Petter A. Stordalen, ejer af Strawberry og grundlægger af Nordic Choice Hotels.
Petter A. Stordalen, ejer af Strawberry og grundlægger af Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels, som er ejet af den farverige, norske milliardær Petter A. Stordalen, ændrer navn til Strawberry.

Kæden har i løbet af de seneste 25 år etableret sig som en af de største aktører i hotelbranchen i Norden. I løbet af de næste 10 år skal selskabet fordoble antallet af hoteller. Ambitionen er at skabe et økosystem af egne brands og eksterne partnere, som tilbyder oplevelser i Norden, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I Danmark driver Nordic Choice Hotels fire hoteller: Det luksuriøse Villa Copenhagen, det centrale Comfort Hotel Vesterbro og de to lufthavnshoteller Clarion Hotel Copenhagen Airport og Comfort Hotel Copenhagen Airport.

Samlet i Norden har selskabet 214 hoteller i fem lande inklusive Baltikum, 3.000 lejligheder gennem Strawberry Living og tæt på 15.000 ansatte.

– Sammen med vores fantastiske ansatte har vi skabt en af Nordens største hotelkoncerner med hoteloplevelser, som spænder fra lavpris- til luksusegmentet, siger Petter A. Stordalen, ejer af Strawberry og grundlægger af Nordic Choice Hotels.

– For at markere skiftet ændrer selskabet navn til Strawberry, og vi glæder os til at starte rejsen, uddyber han.

Nordic Choice Hotels blev etableret i løbet af 1990’erne. I perioden 1997 til 2000 voksede selskabet med et nyt hotel hver 14. dag og 50 nye ansatte hver 10. dag. I dag er Nordic Choice Hotels den største hotelkoncern i Norge og Sverige.

Navneændringen blev annonceret af Stordalen selv under hans tale på VK (Vinterkonferencen) i Friends Arena i Stockholm. Hotelkoncernen vil formelt ændre navn i løbet af 2023.