Administrerende direktør for Nordicals, Erik Andresen. Foto: PR.
Administrerende direktør for Nordicals, Erik Andresen. Foto: PR.

Omsætningen for Nordicals 24 partnerdrevne erhvervsmæglerforretninger landede på den gode side af 200 millioner kroner i 2022. En afmatning i forhold til rekordåret 2021, men et regnskab på niveau med 2020, påpeger erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

– Efter et første halvår af 2022, hvor vi var på niveau med første halvår af 2021, bremsede markedet op i andet halvår. Da markedet gik ned i tempo, påvirkede det selvfølgelig også vores omsætning, fortæller administrerende direktør for Nordicals, Erik Andresen.

Resultatet før skat blev 48 millioner kroner mod 81 millioner kroner i 2021.

– Resultatet viser, at vi har en robust, partnerdrevet forretningsmodel, hvor vi stadig driver en sund forretning og holder en stabil kurs, selvom det rusker lidt. I fællesskab har vi foretaget en række investeringer i udbygningen af vores interne dataplatform, og dernæst i at stille den til rådighed for ejendomsbranchens aktører gennem konceptet Nordicals Foresight. Det bærer bundlinjen selvfølgelig også præg af, siger Erik Andresen.

Nordicals lancerede i starten af 2023 det digitale, dataunivers Nordicals Foresight med en ambition om at gøre data og viden om ejendomsmarkedet og dets påvirkningsfaktorer frit tilgængeligt for branchens aktører.

– De markante skift i økonomien og på ejendomsmarkedet har skabt et endnu større behov for, at ejendomsbranchens aktører konstant kan holde sig opdateret på markedet. Det behov har Nordicals ønsket at imødekomme ved at stille en større del af organisationens data og analyser til rådighed, fortæller Erik Andresen.

Forventninger til 2023

Starten af året har været præget af fortsatte svingninger i renten, en begyndende bankkrise og et ejendomsmarked, der fortsat kører i nedsat tempo.

– Selvom branchen har set en markant nedgang på transaktionsmarkedet sammenlignet med samme periode sidste år, så er vi som organisation kommet fornuftigt fra land, og vi ser god aktivitet på udlejning, vurdering og rådgivning. Det vidner om, at vores palette af ydelser også kan matche kundernes behov i tider med konjunktursvingninger, udtaler Erik Andresen.

Nordicals forventer, at markedet vil fortsætte i nedsat tempo frem mod sommer, men i løbet af efteråret vil der igen komme tryk på markedet.

– Vi kan allerede nu se, at nogle af de større institutionelle investorer begynder at røre på sig. Vi forventer, at rentemarkedet stabiliseres, og så vil transaktionsmarkedet igen blive styrket, fortæller Erik Andresen.