Administrerende direktør Michael Saxtoft (til venstre) og teknisk direktør Mats Bach Nilsson, Steen Jørgensen El-Installation. Foto: PR.
Administrerende direktør Michael Saxtoft (til venstre) og teknisk direktør Mats Bach Nilsson, Steen Jørgensen El-Installation. Foto: PR.

Et glidende generationsskifte fik tidligere i år sin afslutning, da de hidtidige medejere, administrerende direktør Michael Saxtoft og teknisk direktør Mats Bach Nilsson, overtog det fulde ejerskab af Steen Jørgensen El-Installation og flyttede virksomheden fra Skagen til Frederikshavn.

Nu har den nordjyske el-entreprenør offentliggjort sit 2022-regnskab med et overskud på 3,7 millioner kroner før skat mod 4,4 millioner kroner året før. Trods en mindre tilbagegang er det et resultat, som er meget tilfredsstillende for de to ejere:

– Vi har i 2022 brugt mange kræfter på at gennemføre den sidste del af generationsskiftet i virksomheden. Samtidig fik vi, og branchen som helhed, en svær afslutning på året, da markedet tog en opbremsning efter en periode med store rentestigninger. Set i dét lys er vi meget tilfredse med, at vi har formået at komme ud med et resultat, som er en anelse bedre end det, vi budgetterede med, siger administrerende direktør Michael Saxtoft.

Stærk ordrebeholdning og spændende projekter på vej

Tilfredsheden styrkes yderligere af, at Steen Jørgensen El-Installation er kommet godt fra start i det nye regnskabsår, hvor værdien af opgaver til produktion i 2023 nu overstiger den budgetterede omsætning for året som helhed.

Blandt de største igangværende projekter er el-entreprisen på Molestien i Københavns Sydhavn med over 600 boliger, som udføres for Sjælsø Management, samt Eilersminde Plejehjem på Ruten i Tingbjerg, hvor Innovater er delegeret bygherre.

Her har Steen Jørgensen El-Installation været med til at holde projektet på sporet, efter konkurser hos både entreprenør og elinstallatør satte byggeriet af plejehjemmet på standby kort efter byggestart.

Trods inflation, rentestigninger og en generelt nedadgående tendens i projektmarkedet ser Michael Saxtoft og Mats Bach Nilsson positive tendenser i udviklingen.

Steen Jørgensen El-Installation har en række projekter i pipeline, heriblandt flere entrepriser til tocifrede millionbeløb, og det giver forventninger om vækst i de kommende år. Samtidig hviler virksomheden på et solidt økonomisk fundament og kan igen i år fremvise en AAA- kreditvurdering.

– Vi er lige nu i gang med en omfattende strategiproces, der skal sætte rammerne for den fremtidige udvikling af virksomheden. Potentialet er stort, men vi er samtidig meget bevidste om, at væksten skal ske i et tempo, hvor vi ikke sætter den eksisterende forretning over styr, understreger Michael Saxtoft.

Om Steen Jørgensen El-Installation

Steen Jørgensen El-Installation har base i Frederikshavn og leverer el- og teknikentrepriser til større bolig- og erhvervsbyggerier.

Referencelisten tæller projekter som plejecenteret Betty III på Frederiksberg, DSV’s logistikcenter Hedeland ved Hedehusene, Molestien med over 600 boliger, kontorhus og parkeringshus i Københavns Sydhavn, og det nye fællesmagasin for Nationalmuseet og Det Kongelige Bibliotek.

Trods af sit nordjyske udgangspunkt henter Steen Jørgensen El-Installation langt størstedelen af sine opgaver på Sjælland, hvor virksomheden har skabt sig et ry for altid at levere i en høj kvalitet – til tiden og til aftalt pris.

Steen Jørgensen El-Installation blev grundlagt i 1988 i Skagen og var tidligere et søsterselskab til Steen Jørgensen El-Service. Efter et glidende generationsskifte, som blev afsluttet i februar 2023, ejes virksomheden nu i et 50/50-partnerskab mellem administrerende direktør Michael Saxtoft og teknisk direktør Mats Bach Nilsson.

Kilde: Steen Jørgensen El-Installation.