Ankerhus i Skagen er blevet sat til salg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel.
Ankerhus i Skagen er blevet sat til salg. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

En af Skagens mest markante ejendomme sat til salg for knap 64 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel, som skal formidle salget af Ankerhus, der indeholder 12 lejligheder, to udlejede erhvervslejemål i stueetagen og en traditionel Skagen-villa, der er bygget i samme stil som resten af ejendommen.

Den 1.400 kvadratmeter store ejendom blev i slutningen af 2020 solgt til det familieejede selskab Thoraso, der er ejet af Henrik Hougaard og hans tre børn. De købte den i en selskabshandel af Bindslev-Huse Invest, der er ejet af brødrene Povl Erik Jensen og Evald Emil Jensen.

Nu skal den gamle købmandsejendom, der blev opført i 1920 efter tegninger af arkitekten Julius Berg, igen have nye ejere.

– For små fire år siden købte vi Ankerhus for at have en fælles familieferieejendom, hvor der var plads til at samle familien. Dog har vi ikke fået brugt den skønne ejendom i sådan grad som håbet, så derfor har vi besluttet os for at sætte den til salg, så andre forhåbentlig kan få glæde af den smukkeste ejendom i Skagen, udtaler Henrik Hougaard, formand for bestyrelsen i Thoraso.

De seneste par år har Ankerhus gennemgået en gennemgribende renovering, hvilket blandt andet har betydet at seks af boliglejlighederne har undergået en stor forandring, fortæller Henrik Hougaard:

– Vi har renoveret seks af lejlighederne, så de fremstår med et moderne udtryk, både hvad angår indretning, funktionalitet og kvalitet. Udvendigt har vi også renoveret Ankerhus, blandt andet er kuplen på hjørnetårnet blevet udskiftet fra kobber til zink, og alle dele af renoveringen er sket med respekt for ejendommens fortid.

Skagen Byfond har netop præmieret renoveringen af Ankerhus, blandt andet fordi ejendommen er holdt i en identisk stil og falder fuldstændig ind i den øvrige bebyggelse i byen.

Et varemærke i byen

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordjylland formidlede salget af den ikoniske ejendom i Skagen tilbage i slutningen af 2020.

Nu er Mads Dyhr, partner hos EDC Erhverv Poul Erik Bech, igen valgt til at formidle salget af ejendommen:

– Det er en af de mest markante ejendomme i Skagen med den skagensgule facade og det store tårn med løgkuppel på. Helt tilbage i tiden har der været købmandsbutik i ejendommen, og efterfølgende har der også været blandt andet legetøjsforretning, slagter og bager, siger Mads Dyhr.

– Vi glæder os til at formidle salget af denne markante ejendom i Skagen, og det bliver spændende at se, hvad næste kapitel for Ankerhus bringer. Ejendommen er nærmest et varemærke i Skagen, både for de lokale skagboer og de mange turister, der besøger byen hvert år, og faktisk kan man også opleve denne unikke bygning i Legoland, hvor der er opført en model af ejendommen.

De to erhvervslejemål i stueplan har været udlejet til henholdsvis frokostrestauranten Dit Smørrebrød og tøjbutikken Slopkisten siden 2016 og 2010.