Novo Nordisk i Hillerød. Foto: PR.
Novo Nordisk i Hillerød. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Novo Nordisk har netop offentliggjort planer om at investere 15,9 milliarder kroner fra og med 2023 i at udvide de eksisterende produktionsfaciliteter i i Hillerød.

Investeringen kommer, da Novo Nordisk markerer 100-året for grundlæggelsen i Danmark, hvor mere end 21.000 medarbejdere – cirka halvdelen af virksomhedens globale arbejdsstyrke – stadig arbejder i dag.

Investeringen i Hillerød, Danmark, vil skabe yderligere produktionskapacitet og øge Novo Nordisks evne til at imødekomme fremtidige markedskrav og udvikle medicinalgigantens produktportefølje, lyder det i en pressemeddelele.

– Den investering, der blev offentliggjort i dag bekræfter Hillerød og Danmark som hjørnesten i vores globale fodaftryk, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke den danske regering og Folketinget for deres fortsatte fokus på at sikre god og stabil infrastruktur og forsyninger – så vi kan fortsætte med at ekspandere vores produktionskapacitet til gavn for patienter, der lever med alvorlige kroniske sygdomme, udtaler Henrik Wulff, executive vice president for Product Supply, Quality & IT, i meddelelsen.

Det nye anlæg omfatter 65.000 kvadratmeter og vil blive designet som et fleksibelt “multiprodukt-anlæg”. I designet af anlægget vil der blive lagt vægt på at minimere energi- og vandforbruget.

Byggeriet er sat i gang, og anlægget forventes at begynde at producere API’er (active pharmaceutical ingredient eller på dansk aktive farmaceutiske ingredienser) i begyndelsen af 2029.

Projektet forventes at skabe 340 nye arbejdspladser, når byggeriet er afsluttet, og anlægget er fuldt udstyret.