Ny byggevareforordning vedtaget – Svanemærket kan fortsat benyttes

Den endelige revision af byggevareforordningen er nemlig netop vedtaget, og her understreges det, at det fortsat er muligt at bruge miljømærker som for eksempel Svanemærket og EU Ecolabel på byggevarer. Det oprindelige forslag fra Kommissionen betød ellers et forbud mod dette.

Med Europa-Parlamentets vedtagelse af byggevareforordningen er det slået fast, at Svanemærket og andre Type I-miljømærker fortsat kan anvendes på byggevarer og i markedsføringen af disse, ligesom offentlige indkøbere kan stille krav om for eksempel svanemærkede byggematerialer.

Det skriver Miljømærkning Danmark i en pressemeddelelse.

I det oprindelige forslag fra EU-Kommissionen var der ellers lagt op til, at man kun kunne anvende CE-mærket – og altså ikke miljømærker som for eksempel Svanemærket og EU’s eget miljømærke EU Ecolabel.

Læs også: Svanemærket strammer kravene til renoveringer

– Heldigvis blev flere danske medlemmer af Europa-Parlamentet opmærksomme på problemet og har været med til at sikre, at forslaget blev ændret. Det er vi naturligvis rigtig glade for, siger Martin Fabiansen, direktør for Miljømærkning Danmark.

– Det er nemlig helt afgørende for den grønne omstilling, at det er muligt og enkelt at vælge mere miljøvenlige produkter. Og vi oplever, at både byggegrossister, forhandlere, bygherrer og forbrugere efterspørger svanemærkede byggematerialer.

Der er i dag over 11.000 byggevarer på det nordiske marked, der bærer enten Svanemærket eller EU Ecolabel.