En ny lokalplan skal bane vejen for 39 huse på et knap 65.000 kvadratmeter stort areal ved Sulstedvej i det sydøstlige Nørhalne. I hvert fald besluttede politikerne i kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune den 22. september at sende et lokalplanforslag for området i offentlig høring.
Gennem de seneste seks år har Nørhalne ifølge Danmarks Statistik fået mere end 200 nye indbyggere. Aktuelt bor der godt 1.500 i byen, der ligger omtrent 15 minutters kørsel fra Aalborg.
– Vi ser, at flere ønsker at bosætte sig i vores velfungerende lokalsamfund, herunder også Nørhalne. Det aktuelle forslag til lokalplanen i Nørhalne kommer til at binde området naturligt sammen med resten af byen, og samtidig er der indtænkt et grønt område, udtaler borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), i en pressemeddelelse.
På kommunalbestyrelsesmødet den 22. september tog adskillige politikere da også ordet for at gøre opmærksom, at de kommende byggegrunde falder på et tørt sted. Der er simpelthen ikke flere byggegrunde i Nørhalne, selvom der er efterspørgsel på dem.
– Hvis vi kigger på Nørhalne igennem de seneste år, så er der ingen tvivl om, at Nørhalne er en attraktiv bosætningsby. Der er ikke flere byggegrunde dernede, og det er så det, vi med denne lokalplan, nu sætter gang i, sagde formand for Teknik- og miljøudvalget, Michael Krogsgaard (V), på kommunalbestyrelsesmødet.
Ifølge lokalplanforslaget er det ikke mindst “byens udbud af offentlig service og nærhed til Aalborg, såvel som til hav, fjord, skov og mose”, der er med til at gøre Nørhalne til en attraktiv bosætningsby.
Bebyggelsesprocenten forventes at blive fastsat til 30 procent med mulighed for at opføre et hus i 1,5 etage på en maksimal højde på 8,5 meter. Dermed indpasses det nye byggeri ind i det eksisterende område.
“Boligområdet nord og vest for lokalplanområdet er udbygget inden for de seneste par år med både parcelhuse og rækkehuse, og området er fortsat i udvikling. Det pågældende lokalplanområde udgør en naturlig del i byudviklingen af Nørhalne og sker i direkte tilknytning til eksisterende byområde”, lyder det i lokalplanforslaget.
De kommunale byggegrunde bliver hver især mindst 1.000 kvadratmeter store, og lokalplanen giver mulighed for at opføre bebyggelse med stor variation i materialer og stilarter.
“Det giver mulighed for at kunne skabe et både traditionelt, men også et mere særpræget udtryk”, lyder det i lokalplanforslaget.