Projekt med 30 boliger i Aabybro Centret er godkendt

Der skulle bygges 24 almene ældreboliger, men økonomien i projektet hang ikke sammen. Så nu bliver der i stedet bygget 30 boliger.

Nørresundby Boligselskab har på ny fået godkendt økonomien i et projekt med 30 almene ældreboliger i Aabybro Centret.

Projektet er tegnet af Arkitektfirmaet Finn Østergaard.

Faktisk skulle der bygges 24 nye boliger samt 500 kvadratmeter erhverv for knap 49 millioner kroner, men da projektet har været i licitation to gange, har Nørresundby Boligselskabet måttet erkende, buddene ikke kunne holdes indenfor det godkendte rammebeløb til projektet.

Årsagen var ikke blot konjunkturerne, men også at projektet manglede volumen og rentabilitet i opførelsesfasen, oplyser Jammerbugt Kommune. Derfor er der blevet rykket lidt rundt på etaperne i projektet.

Læs også: NCC afleverer nordjysk skolebyggeri til 117 millioner

Der opføres således 30 almene ældreboliger med et samlet areal på 2.310 kvadratmeter. Boligerne bliver gennemsnitligt 77 kvadratmeter store, og udgangspunktet er, at de etableres med to værelser, men det er muligt, at der også etableres boliger med tre værelser.

Nørresundby Boligselskab står bag de kommende boliger i Aabybro Centret. Visualisering: Arkitektfirmaet Finn Østergaard.
Nørresundby Boligselskab står bag de kommende boliger i Aabybro Centret. Visualisering: Arkitektfirmaet Finn Østergaard.

Boligerne placeres fra første til sjette etage, mens der i stueplan etableres 500 kvadratmeter erhverv.

Den beregnede husleje for de kommende ældreboliger kommer til at ligge på godt 1.150 kroner per kvadratmeter årligt eksklusive forbrugsafgifter. Det svarer til en månedlig husleje på cirka 7.400 kroner, og forventningen er, at der bliver rift om de kommende lejligheder.

– Der er faktisk allerede venteliste til denne “etape 1,5”, lød det på byrådsmødet fra borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), som udtrykte håb om, at byggeriet vil blive sat i gang i løbet af foråret eller sommeren 2024.

Prisen på byggeriet ender på knap 63 millioner kroner, hvoraf entrepriseudgifterne udgør godt 42 millioner kroner.

Læs også: Projekt med 55 boliger i Pandrup er godkendt

Med ændringerne i projektet bliver seks boliger fra den kommende etape II flytte frem til denne etape. Det betyder omvendt, at der i etape II, vil blive bygget 30 familieboliger, hvor det oprindeligt var planen, at der skulle bygges 36 boliger.

Udvidelsen i denne etape placeres i en vinkel på det oprindelige projektet med 24 boliger, og projektet kan indeholdes indenfor den gældende lokalplans rammer.

Byggestart er planlagt til den 1. april 2024, og boligerne forventes klar til indflytning den 1. december 2025.