Granly vil erstatte Fjerritslev Kro med boliger og butikker

Granly Tømrer- og Snedkerforretning vil rive Fjerritslev Kro ned til fordel for et nybyggeri med blandt andet almene boliger og butikker.

Ifølge Nordjyske besluttede forpagterne af Fjerritslev Kro på Østergade i december 2023 at lukke kroen ned.

Nu har Granly Tømrer og Snedkerforretning så købt ejendommen med overtagelse den 1. juli.

Kroen har haft til huset på torvet midt i Fjerritslev siden 1840’erne, men bygningen skal rives ned, så der i stedet kan blive bygget boliger og butikker, skriver avisen.

– Udover almene boliger er det tanken, at der skal være private boliger, ligesom der skal være plads til forretningslokaler, fortæller administrerende direktør for Granly, Henrik Holm, til Nordjyske.

Han håber, at byggeriet kan sættes i gang næste sommer. Granly har allieret sig med COA Arkitekter, og skitseret et 2.700 kvadratmeter stort projekt, der skal opføres i tre etager med mulighed for yderligere 450 kvadratmeter ved en delvis udnyttelse af en yderligere tagetage.

Der skal etableres 1.800 kvadratmeter almene boliger, 450 kvadratmeter private boliger og 450 kvadratmeter erhverv, der placeres i den østlige del af stueetagen ud mod torvet.

Læs også: Erhvervsejendom i Aabybro er solgt

Fjerritslev Boligforening (FBO) skal stå for de 22 almene boliger, som hver især bliver 82 kvadratmeter store og beløber sig til knap 42,2 millioner kroner.

Granly Tømrer og Snedkerforretning og Fjerritslev Boligforening vil erstatte kro med boliger og butikker. Visualisering: COA Arkitekter.
Granly Tømrer og Snedkerforretning og Fjerritslev Boligforening vil erstatte kro med boliger og butikker. Visualisering: COA Arkitekter.

Projektet kræver en ny lokalplan, og sagen er derfor på dagsordenen i økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune i eftermiddag.

Jammerbugt Kommune godkendte sidste sommer en midtbyplan for Fjerritslev. Her er visionen, “at Fjerritslev fortsat skal være en stærk handelsby med en oplevelsesrig bymidte”.

I midtbyplanen lægges der op til, at bygaderne og købstadsmiljøet skal styrkes. Området ved Droobs Plads og Søgade skal ændres fra i dag at være karakteriseret ved store, åbne parkeringsarealer “til i fremtiden at være værdige gaderum/byrum med parkeringspladser i gårdene”.

Desuden lægges der i planen om til, at dagligvare- og udvalgsvarebutikker skal placeres centralt i midtbyen.