Byggeriet i Ballerup, hvor NCC skal opføre nyt hovedkontor til Bosch i Danmark, er kommet godt fra start, og man kan allerede fornemme bygningens kontur på grunden.
Det skriver NCC i en pressemeddelelse.
Domicilet på Telegrafvej i Ballerup bliver på 10.000 kvadratmeter og opføres i tre etager med søjler og bjælker i træ.
Lige nu er 30 mand, hovedsagelig fra NCC’s egenproduktion, i gang med betonarbejdet. Der bygges kælder og støbes fundamenter, og inden længe går holdet i gang med at lave terrændæk, mens kælderen færdiggøres.
– Vi er allerede kommet langt. Man kan allerede se hele kælderen på 750 kvadratmeter, og så har vi næsten lavet fundamenter hele vejen rundt, udtaler Lars Ulrik Hansen, der er senior projektchef i NCC’s byggeenhed i Øst under NCC Building Nordics.
Læs også: Pensionskasse bag nyt domicil til Team Danmark
Byggepladsen er opdelt i fire felter, hvor byggeopgaverne følger hinanden felt for felt, så når det bliver tid til at støbe terrændæk i det sidste felt, vil det første felt være klar til, at bygningen begynder at rejse sig over jorden.
Den højeste af pladsens to tårnkraner står midt på byggepladsen, hvor der senere skal anlægges et indre gårdrum. Når kranen fjernes efter endt arbejde, skal der lægges fliser på stedet.
Året ud vil der blive arbejdet med terrændækket, og i 2025 forventes byggeriet at komme over jordniveau, når de første elementer monteres.
Værktøj fra Bosch og gamle døre fra Papirøen
Byggeledelsen har indrettet sig i en stor gammel lagerhal på grunden. Her har de skabt sig et kontor, møderum, køkken, kantine og mandskabsfaciliteter med en høj grad af genbrug fra tidligere byggesager.
– Alle de døre, vi har herude, som vi selv har sat i, kommer fra projekt Papirøen på Christiansholm. Det er midlertidige døre, som vi nu gør brug af her, fortæller Lars Ulrik Hansen.
– De vinduespartier, vi har sat i, mellem kontoret og resten af lagerhallen, er hentet på et genbrugslager og har ikke kostet noget.
Der er også genbrugt håndvaske, skabe og kontormøbler, som har været brugt på andre byggepladskontorer, eller som er fejl- eller overskudskøb fra tidligere byggerier.
Byggeholdet i Ballerup har gode muligheder for at genbruge ting, fordi den store lagerhal giver mulighed for at samle overskudsmaterialer, værktøj og kontormøbler fra andre projekter og opbevare det hele, indtil de selv eller kolleger får brug for det.
Læs også: Stensdal Group bygger stort domicil til MTAB i Taastrup
I hallen vil der blive opført en mockup af selve byggeriet. Seks meter lang og 5 meter i højden. Med facadebeklædning på den ene side, og indretning på den anden. Som en første udførelse, så kan bygherre godkende tingene på stedet.
Bosch producerer som bekendt håndværktøj, og som bygherre ser de gerne, at deres nye domicil så vidt muligt bygges med brug af deres eget værktøj. Derfor stiller de værktøj til rådighed for både NCC og de fagentreprenører, der arbejder på projektet.
Køkkenerne er næsten udelukkende genbrug. Her er blandt andet møbler, køkkenelementer, håndvaske og hvidevarer enten genbrug fra tidligere byggesager eller doneret af Bosch.
Projektet gennemføres i samarbejde med DesignGroup Architects og NCC Engineering. Bygningen forventes at stå klar til indflytning ultimo 2026.