Retail360 Box Solutions og FC Strømmen står bag idéen om at udvikle ubemandede bagerforretninger.
Retail360 Box Solutions og FC Strømmen står bag idéen om at udvikle ubemandede bagerforretninger.

Retail360 Box Solutions, som står bag konceptet af ubemandede butiksløsninger, har netop indgået et samarbejde med én af Danmarks største leverandører af bageriudstyr, FC Strømmen. De har slået sig sammen om et nyt bageriudsalgskoncept.

Ifølge en pressemeddelelse fra parterne er bagerbranchen præget af stigende omkostninger og faldende omsætninge. Med en ubemandet butik er det muligt at sænke nogle af de dyre drifts- og personaleomkostninger.

Retail360 Box Solutions, som blev grundlagt i 2022 af Mads Lynge Laursen og Michael Hansen, tilbyder en komplet ubemandet butiksløsning med indgangssystem, overvågning, alarm, kassesystem samt inventarløsninger.

Her har FC Strømmen set et stort potentiale, hvor de i samarbejde med Retail360 Box Solutions har udviklet et ubemandet bageriudsalgskoncept, som kan leveres som en containerbutiksløsning, der er fuldautomatiseret, eller til fysiske butikslokaler, hvor konceptet tilpasses allerede eksisterende lokaler.

– Vi kan hjælpe bagerne med at drive butikker til lavere omkostninger, som kan være med til at sikre deres overlevelse. Den ubemandede butiksløsning kan gøre hverdagen nemmere og hjælpe med at få driften til at hænge sammen hos bagerne, udtaler Mads Lynge Laursen, administrerende direktør og medstifter af Retail360 Box Solutions.

Tanken bag konceptet er blandt andet at skabe mulighed for, at man på en prisvenlig måde kan udvide bageriernes udsalgssteder i sommerhusområder samt på hovedstrøg i mindre byer.

– Vi har store forventninger til vores samarbejde med Retail360. Det er et helt nyt marked og som first mover, tænker jeg, at det bliver rigtigt spændende. Vi kommer til at løse nogle af de udfordringer, som branchen står over for med en ubemandet butiksløsning. Flere af vores kunder har allerede været meget interesserede i en ubemandet butiksløsning, hvor de kan se et potentiale, udtaler Kenneth Knudsen, salgschef hos FC Strømmen.

Kenneth Knudsen, salgschef hos FC Strømmen, uddyber konceptets mange fordele:

– Det kan svært at få personale, og der kan være ret stor udskiftning i personalet. Konceptet giver branchen mulighed for at bekæmpe butiksdød og kan derved være med til at skabe mere liv. Man kan lettere nå ud til områder/kunder, som tidligere krævede en stor investering eller et lejemål. Butikken kan altid være åben. 365 dage om året.

Både Retail360 Box Solutions og FC Strømmen har store forhåbninger til konceptet, som, de forventer, vil tage branchen med storm.