Fra venstre: Martin Kingsley Buah fra BDO, Tobias Smidth fra Palsgaard Spær og Morten Isaksen fra Spar Nord. Foto: PR.
Fra venstre: Martin Kingsley Buah fra BDO, Tobias Smidth fra Palsgaard Spær og Morten Isaksen fra Spar Nord. Foto: PR.

Koncernen havde i 2018 en omsætning på 343 millioner kroner, og i 2022 lød omsætningen på 914 millioner kroner. Trods krig i Ukraine og høj inflation har Palsgaard Spær gennem en årrække formået at skabe kontinuerlig vækst og levere så stærke finansielle resultater, at de nu hyldes med erhvervsprisen Succesvirksomhed 2023.

Det oplyser træspærproducenten i en pressemeddelelse.

Prisen uddeles hvert år af Spar Nord og BDO til de små og mellemstore danske virksomheder, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle parametre.

Ifølge administrerende direktør hos Palsgaard Spær, Tobias Smith, er automatisering, digitalisering og forbedringskultur vigtige nøgleord for Palsgaard Spærs succes.

– Prisen som Succesvirksomhed er et stort skulderklap til virksomhedens godt 250 medarbejdere, som hver dag yder en stor indsats og bidrager til at skabe en stærk virksomhed med kontinuerlig vækst. Uden dem ville Palsgaard Spær ikke stå, hvor vi står i dag, siger Tobias Smith.

– Denne pris er også et synligt bevis på, at vi er lykkes med vores overordnede strategi, som i korte træk handler om, at vi hele tiden vil udvikle os og optimere vores processer. At vi satser benhårdt på digitalisering af alle vores processer og ikke mindst, at vi har en grundlæggende forbedringskultur i virksomheden. Vi vil gøre vores bedste, og selv når det går godt, vil vi gerne gøre det endnu bedre.

Ifølge Morten Nørup Isaksen, der er kundechef hos Spar Nord Herning, har Palsgaard Spær modtaget prisen for at have taget det lange seje træk og dermed haft kontinuerlig vækst samt stærke finansielle resultater i de seneste fem år.

– For at kunne modtage Succesvirksomhedsprisen skal virksomheden leve op til flere parametre, herunder skal virksomheden have haft en kontinuerlig vækst de sidste fem år. Det har Palsgaard Spær i særdeleshed formået. Virksomheden har skabt en flot vækst og har taget det lange seje træk, som vi netop hylder med Succesvirksomhedsprisen, lyder det fra Morten Nørup Isaksen.

– Palsgaard Spær har satset benhårdt på digitalisering og automatisering ved eksempelvis at investere i nye robotanlæg til deres produktion. Virksomheden har foretaget store investeringer, hvor andre måske ville tøve. Deres evne til at turde udvikle sig, selvom markedet overordnet set har været nedadgående, er opsigtsvækkende, og blandt andet derfor har de fortjent erhvervsprisen.

Opkøb af flere virksomheder

Palsgaard Spær er en del af den træbaserede koncern Nordic Wood Industries, som har til formål at gøre det nemt for byggeriet at bruge træbaserede løsninger. Virksomheden har afdelinger seks steder i landet med hovedkontor i Hampen i Midtjylland og beskæftiger alt fra produktionsmedarbejdere til tekniske designere, konstruktører og ingeniører.

– Hen over de seneste år har vi fokuseret på at opkøbe flere virksomheder herunder blandt andre Ugilt Spær og Roust Spær, og vi har nu specialister inden for alle typer spærprojekter i hele landet. Det har også betydet, at vi løbende har fået endnu flere nye, dygtige medarbejdere, som kommer med deres perspektiver på tingene, hvilket gør, at vi hele tiden kan udvikle os, lyder det afsluttende fra Tobias Smith.

Palsgaard Spær har netop modtaget en statuette som et synligt bevis på kåringen som Succesvirksomhed 2023 og vil i den nærmeste fremtid fejre prisen sammen med alle virksomhedens medarbejdere.