Pensionskasse skal bygge ny campusbygning i Kalundborg

Der er bevilget 320 millioner kroner til udvikling af en nyt campus med fokus på uddannelse, forskning og innovation inden for biobaseret produktion og biosolutions.

En række industri- og uddannelsespartnere har slået sig sammen om at gøre biotekbyen Kalundborg til et internationalt knudepunkt for uddannelse, forskning og innovation inden for biobaseret produktion og biosolutions.

Målet er at øge antallet af lokale studerende i Kalundborg fra cirka 500 i dag til 1.500 i 2030.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden.

Læs også: Her er planen for Novo Nordisk Fondens nye hovedkvarter

Et centralt element i initiativet er etableringen af en ny campusbygning, der skønnes at blive 11.000-12.000 kvadratmeter stor.

AP Ejendomme skal bygge og eje den nye campusbygning, der skal rumme pilotanlæg, laboratorier og såkaldte “makerspaces” eller kreativ læringszoner.

– Vi har allerede et stærkt og værdifuldt samarbejde med både Novo Nordisk og Kalundborg Kommune, som har ført til etableringen af Helix Lab her på campus samt Munkesøhuse i Kalundborg centrum, udtaler Peter Olsson, administrerende direktør for AP Ejendomme.

– Vi ser frem til at medvirke til dette banebrydende projekt, og vi er glade for og stolte over at få mulighed for at bidrage til den fortsatte udvikling af Campus Kalundborg og byen Kalundborg.

Læs også: Pensionskasse klar med knap 100 svanemærkede lejeboliger i Kalundborg

Novo Nordisk bevilger 120 millioner kroner til finansiering af huslejen i en syvårig periode, der starter, når den nye campusbygning er færdigbygget.

Derudover er der givet tilsagn om mere end 320 millioner kroner til Campus Kalundborg-projektet.

Novo Nordisk Fonden bevilger op til 202 millioner kroner til udvikling af et unikt undervisnings- og uddannelsesmiljø i perioden 2025-2031. Det omfatter etablering af nye laboratorier og makerspaces, forbedring af rekrutterings- og undervisningsaktiviteter og styrkelse af samarbejdet med lokale industriaktører om uddannelse og efteruddannelse.

Læs også: Ny udvikler bag stort boligprojekt i Kalundborg

Foreningen Campus Kalundborg omfatter alle partnere, der er involveret i initiativet.

– Kalundborg er den ideelle placering på grund af den veletablerede industriklynge og den internationalt førende samarbejdsmodel Kalundborg Symbiosen, udtaler foreningens formand, Daniel Schwartz Bojsen, som også er direktør for Absalon Health and Science.

Fakta

Det nye initiativ er udviklet i et samarbejde mellem en lang række partnere, herunder centrale organisationer med aktiviteter i Kalundborg:

Professionshøjskolen Absalon, Københavns Universitet (KU), Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Teknika, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (NEG), Det Kongelige Danske Akademi, Helix Lab, Knowledge Hub Zealand, Novo Nordisk, Novonesis, Novo Nordisk Fonden, Kalundborg Kommune og AP Pension.

Kalundborg er det største bioteknologiske industriknudepunkt i Skandinavien med virksomheder som Novo Nordisk, Novonesis, Novo Nordisk Engineering (NNE), Unibio, Meliora Bio, Kalundborg Raffinaderi og Ørsted.

Kalundborg Symbiosis, Biopro Research and Innovation-partnerskabet og Biotech City Alliance er også en integreret del af regionens fortsatte succes og udvikling.

Kilde: Novo Nordisk Fonden.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling