Thybo Ejendomsudvikling bygger 270 boliger i Kalundborg. Foto: PR.
Thybo Ejendomsudvikling bygger 270 boliger i Kalundborg. Foto: PR.

Thybo Ejendomsudvikling bygger 270 boliger i Kalundborg for rundt regnet 500 millioner kroner. Det skriver udviklingsselskabet med base i Aarhus i en pressemeddelelse.

Boligerne opføres på højdedraget Herredsåsen i Kalundborgs nordlige udkant, og der bliver tale om en blanding af ejerboliger, senior- og lejeboliger. Desuden etableres et bofællesskab.

– Projektet på Herredsåsen er vores til dato største enkeltinvestering. Vi er stolte over at have ordrebøgerne fulde i en tid, hvor den gode case i ejendomsudvikling ikke er en selvfølge, udtaler direktør i Thybo Rasmus Kjær.

– Byggeri på Sjælland fylder mere og mere i vores forretning, og beslutningen om at skabe et unikt boligområde med fantastisk beliggenhed i Kalundborg, kommer til at ligge i naturlig forlængelse af vores byggerier i Borup og Sorø.

Læs også: Innovater bygger boliger på Herredsåsen i Kalundborg

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg godkendte tilbage i maj 2021 en helhedsplan for Herredsåsen. Den omfatter i alt et 69.000 kvaddratmeter stort et areal, der er inddelt i seks arealer til projektudvikling.

Thybo sætter sig på en god luns af det samlede areal. Den jyske ejendomsudviklers projektareal strækker sig over 58.500 kvadratmeter, som igen bliver inddelt i tre områder med forskellige boligtyper.

I område 1 opføres punkthuse i to-fire etager med 150 lejligheder på 60-95 kvadratmeter.

I område 2 opføres 100 rækkehuse i et og to plan på 65-105 kvadratmeter til udlejning.

I område 3 etableres et bofællesskab med forbillede i Kløverbakken i Bendixminde og Mossø Bakke i Alken. Bofællesskabet sammensættes af 20 træhuse på 85-125 kvadratmeter og et fælleshus, og det vil ifølge Thybo Ejendomsudvikling have fokus på bæredygtighed, fællesskab og natur.

Projektet omfatter i alt 24.000 etagemeter, og byggeriet sættes i gang i sommeren 2024. Det bliver efter planen svanemærket og DGNB-certificeret.