Projekt med over 150 boliger i Kalundborg rykker nærmere

Der skal bygges over 150 boliger samt erhverv og måske en dagligvarebutik på grunden på Bredgade i Kalundborg, hvor XL-Byg i dag ligger.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

En unavngiven projektudvikler har med tilsagn fra Jørgen Ole Meredin Petersen, der ejer Bredgade 48 i Kalundborg, udarbejdet et projektforslag for den 9.725 kvadratmeter store grund, hvor XL-Byg i dag ligger.

Projektet omfatter en karré i fem etager med boliger, der har altaner mod et fælles gårdrum. Det indeholder 151 boliger i form af lejligheder med to, tre og fire værelser. Heraf vil 36 lejligheder være dobbelte studieboliger, som indrettes i den øverste etage.

Desuden skal der etableres 1.700 kvadratmeter butikkker og kontorer i stueplan og eventuelt en dagligvarebutik på 1.800 kvadratmeter samt en parkeringskælder. Det kræver dog, at der etableres et etagedæk under gårdrummet til dagligvarebutikken og parkeringskælderen. Det samlede etageareal vil i så fald blive 19.200 kvadratmeter.

Læs også: Jysk udvikler bygger 270 boliger i Kalundborg

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg besluttede den 7. marts at sætte gang i en planproces for projektet.

– Det er et stort projekt, så selvfølgelig var der debat i udvalget. Vi var dog enige om at sende projektet ud i en indledende høring og indhente ideer og forslag fra borgerne, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V), til SN.dk.

Projektet opføres som en sammenhængende og lukket konstruktion, mens tagene dækkes med matte solpaneler i skiffergrå farve.

Husene udføres med facader af indfarvet puds og med forholdsvise store vinduespartier. Mod gaderne vil husene være forsynet med kviste og tagvinduer, men uden altaner og terrasser.