Mortensen Gruppen og Njordrum går sammen om klimavenlige og sociale byggerier. Foto: PR.
Mortensen Gruppen og Njordrum går sammen om klimavenlige og sociale byggerier. Foto: PR.

Den østjyske projektudvikler, Mortensen Gruppen, går sammen med den aarhusiansk baserede koncept- og designvirksomhed, Njordrum.

Fremover vil de sammen – under navnet Mortensen Njordrum – udvikle projekter, hvor æstetik, natur og fællesskaber er blandt nøgleordene. Ambitionen er at udvikle helstøbte ejendomskoncepter inden for social infrastruktur såsom daginstitutioner og plejeboliger samt boliger og byggerier med omtanke for klimaet, lyder det i en pressemeddelelse.

Njordrum er kendt for at skabe skarpe koncepter gennem blandt andet anvendelse af træ og modulopbyggede konstruktioner. Derfor vil det nye selskab fremover også udvikle projekter og byggerier med fokus på at bygge ”smart”, genanvende ressourcer og reducere CO2-udledningen.

– Vi har arbejdet sammen på en række projekter – blandt andet vores flagskibsprojekt Hatting Bakker, og vi har været gensidigt imponerede over kompetencer, koncepter og arbejdsform samt hvor godt vi supplerer hinanden. Vi deler en ambition om at få ting til at ske på en nytænkende måde, og de koncepter, Njordrum har udviklet, flugter rigtig godt med det vi, i Mortensen, gerne vil forfølge, fortæller Peter Heide Wessel, administrerende direktør og partner i Mortensen.

Arkitektur, design og bæredygtighed skal være kernen i samfundsrelevante byggeprojekter

For Mortensen er partnerskabet med Njordrum et udtalt ønske om at ville arbejde mere målrettet med social infrastruktur og bæredygtige boformer.

For Njordrum, der allerede er kendt i branchen for sine originale koncepter i moderne trækonstruktioner til primært bosteder, daginstitutioner og ældreboliger, er det en enorm styrke at blive koblet sammen med en erfaren og dynamisk projekt- og ejendomsudvikler.

– Njordrum er skabt ud fra visionen om at anvende modulbaserede koncepter, som gør det muligt at løse bygningsmæssige udfordringer på kortere tid uden at gå på kompromis med funktionelle og æstetiske kvaliteter. Det er en stor drivkraft for os at løse sociale og miljømæssige udfordringer, og det kan nu lade sig gøre i langt større skala i samarbejde med Mortensen. Kemien har fra start været virkelig god, og det har derfor været en let og ligetil beslutning at gå sammen i et strategisk partnerskab med Mortensen, fortæller Martin Wienberg, medstifter og direktør i Njordrum.

Og netop dét at kunne handle på idéerne med tempo, ordentlighed og høj kvalitet er noget, de to parter har tilfælles.

– Vi har i Mortensen opbygget en organisation, der kan varetage det meste af processen omkring projektudvikling – og i det nye setup kan vi så integrere arkitektur, design, konceptualisering samt et øget fokus på mere bæredygtige materialevalg og CO2-reduktion helt fra start. Vores respektive erfaringer og kompetencesæt supplerer hinanden usædvanligt godt – og sammen har vi nu en ambition om at være frontløbere inden for udvikling af helstøbte ejendomskoncepter, som understøtter social udfoldelse og fællesskaber, siger Peter Heide Wessel.

Det nye samarbejde er formelt startet op med virkning fra den 1. juli 2023, og det administrative, herunder økonomi, markedsføring og projektstyring, vil fremover blive varetaget af Mortensens eksisterende organisation suppleret i projektudviklingsprocessen af medarbejderne fra Njordrum.

Mortensens og Njordrums respektive kontorer i henholdsvis Horsens og Aarhus fastholdes, og der ligger allerede nu en række spændende fælles projekter i støbeskeen.

Kort om Mortensen Gruppen

Mortensen arbejder inden for projektudvikling med særligt fokus på ejendomme, infrastruktur samt bygge- og anlæg. Mortensen udvikler projekter med potentiale og samfundsrelevans, og aktiviteterne spænder bredt fra areal og ejendomsudvikling, infrastrukturprojekter, ligesom Mortensen forestår administration og drift af ejendomme.

Virksomheden blev stiftet i juni 2022 af Michael Mortensen, som også ejer selskabet HM Entreprenører. I dag er der 11 medarbejdere ansat i Mortensen Gruppen, som til dagligt sidder i Horsens. Peter Heide Wessel er administrerende direktør og partner, mens Michael Mortensen er indehaver af selskabet.

På nuværende tidspunkt har Mortensen cirka 30 igangværende projekter, som involverer mere end 200 hektar primært i området Horsens, Hedensted, Vejle og Juelsminde. Ét af Mortensens flagskibsprojekter er udviklingen af Nordeuropas største EU-platincertificerede parkeringsanlæg og rasteplads Projektudvikleren Mortensen Gruppen og koncept- og designvirksomheden Njordrum vil udvikle ejendomme med fokus på æstetik, natur og fællesskaber., som er placeret ved afkørsel 57 Horsens Syd.

Derudover udvikler Mortensen i samarbejde med Njordrum projektet ”Hatting Bakker”, en ny rekreativ bydel med boliger og en såkaldt ”omsorgslandsby” indeholdende blandt andet friplejehjem, daginstitution og neurocenter.

Kort om Njordrum

Njordrum er udviklet med ambitionen om at anvende arkitektur og design offensivt, kompromisløst og med stor omtanke i byggerier, hvor netop arkitektur og design kan have en særligt afgørende betydning.

Njordrum skaber arkitektur med særkende i høj kvalitet baseret på det modulære, rationelt producerbare og med fokus på den samlede rumlige oplevelse, lys, lyd, farver, materialer og ikke blot på antallet af kvadratmeter.

Njordrum skaber bygninger – institutioner, boliger, bosteder, arbejdspladser – hvor uderum og inderum er sidestillede, tæt forbundne for indbyrdes inspiration og et deraf øget brug af netop både inde- og uderum til ophold og aktivitet. Udover at bruge træ i deres byggerier, som rent ressourcemæssigt er et bæredygtigt og fornybart materiale, placeres modulerne på punktfundamenter. En løsning som kræver langt færre ressourcer end et helstøbt betonfundament.

Njordrum bygger for private samt udvikler for professionelle og institutionelle investorer. De bygger social infrastruktur som plejeboliger, bosteder, daginstitutioner og lignende. Derudover udvikler de koncepter og bygger kontorer og boligbyggerier.

Njordrum udvikler projekter i både Danmark, Sverige og helt i Japan – hvor behovet for hjem, bygninger, bosteder og lignende med omtanke for både mennesker og miljø er til stede. Njordrum blev stiftet i 2019 af Steffen Toft, Martin Wienberg og Lars Vejen. I dag er der i alt syv medarbejdere i Njordum, og virksomheden holder til i Filmbyen i Aarhus.