AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Danica Ejendomme står i samarbejde med Nordstern bag et 10.360 kvadratmeter stort projekt med 247 ungdomsboliger på Sluseholmen i København.

I slutningen af 2023 skød EDC Projekt Poul Erik Bech gang i udlejningen af lejlighederne, der har et-tre værelser og er mellem 36 og 82 kvadratmeter store.

På 3,5 måned er alle boligerne udlejet, mens EDC fortsætter med genudlejninger frem til den 1. maj 2024, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Slusebro er et DGNB-Guld certificeret og helt igennem gennemtænkt byggeri med fokus på unges behov, udtaler Alexander Danielsen, projektleder, EDC Projekt Poul Erik Bech.

Læs også: Alarmerende mangel på små boliger i København

– Vi har fået rigtig mange henvendelser og projektet har fået stor opmærksomhed, hvilket selvsagt har bidraget til, at vi kunne melde om fuldt udlejet efter kun 3,5 måned. Selvom vi forventede et hurtigt forløb, er vi selvfølgelig meget tilfredse med en forrygende udlejningsproces og at hjælpe Danica Ejendomme med at løfte det fine projekt og bistå med en hurtig udlejning.

– Allerede inden boligerne blev annonceret, havde vi 38 reservationer i forbindelse med et internt udbud til pensionskunder i Danica Pension. Det vidner selvfølgelig om, at Slusebro har været og til stadighed er yderst eftertragtet.

Lignende ungdomsboligprojekter er svære at finde i København, fortæller Alexander Danielsen.

Læs også: Her skal der bygges nye boliger i København

– Vi ved fra vores mange andre projekter, at der er stor efterspørgsel og mangel på passende lejeboliger blandt unge og singler. Der er mange unge, der ønsker at bo i København, så efterspørgslen er høj, mens udbuddet halter en hel del efter. Mange unge og enlige vælger i stigende grad at bo til leje, da de ønsker fleksibilitet og frihed, og da det kan være svært for dem at købe bolig. Der ikke mange ungdomsboligprojekter i København af samme kvalitet som Slusebro, og det er bestemt ikke et mættet marked, og det har vi virkelig kunnet mærke gennem hele processen.

EDC Projekt Poul Erik Bech står ligeledes for genudlejningen af 800 lejligheder på Sluseholmen.

Sluseholmen får en af de fem kommende metrostationer i Sydhavn, som åbner i 2024. Stationen vil ligge for enden af Fordgraven i et område, som er under stor udvikling disse år med mange nye boliger og erhvervsbygninger på vej.