Rift om de danske campingpladser med hytter

Mens bestanden af campingvogne er dalet i Danmark, vinder nye campingformer frem. Særligt hytter og autocampere er i fremgang.

Over 10 millioner mennesker strømmer årligt til de danske campingpladser.

Det samlede antal overnattende fra januar til november er steget med næsten 10 procent de seneste fem år, viser Danmarks Statistik.

I en ny rundspørge fra DK-Camp angiver de fleste campingpladser at have haft fremgang i hytter og autocampere i perioden.

Det gælder for 86 procent af campingpladserne. Til gengæld er den danske bestand af campingvogne reduceret med cirka 20 procent siden dens storhedstid i 2010’erne og frem til 2023 ifølge Danmarks Statistik.

Det skriver campingforeningen i en pressemeddelelse.

– Campingvognen er stadig yndet og foretrukket af nogle, men i dag vil mange hellere booke en hytte eller leje et græsareal til autocamperen. Den klassiske campingvogn er ikke nær så praktisk set i forhold til den moderne campists behov. Vi oplever, at nutidens campist foretrækker en større grad af fleksibilitet og frihed end førhen. Det skal være nemt at skifte destination, ferieform og rejse mellem landegrænser, udtaler Steen Pedersen, der er landsformand hos DK-Camp.

– Tendensen kan være forstærket af, at mange har holdt ferie i Danmark de senere år, hvor vi har fået nye kunder fra chartersegmentet, der ofte lægger mere vægt på en fleksibel ferietilgang.

DK-Camp er en forening med over 200 campingpladser med tæt på 40.000 overnatningsmuligheder.

I 2018 var der godt 11,1 millioner overnatninger på danske campingpladser. I 2023 var tallet steget til knap 12,2 millioner overnatninger.