Salling Group lukker Basalt. Foto: PR.
Salling Group lukker Basalt. Foto: PR.

Salling Group åbnede den første Basalt-butik i efteråret 2022, og inden for kort tid stod 10 butikker klar.

“I løbet af de seneste måneder har energiudgifterne fundet tilbage til et mere normalt leje, ligesom der er udsigt til lavere inflation. Derfor har Salling Group også fremrykket den endelige evaluering af Basalt, da netop et minimalt energiforbrug var et af grundprincipperne for Basalt, der er strippet for køle- frostmontrer og har kortere åbningstider for at reducere energiforbruget. Evalueringen er endt på, at testen nu afsluttes”, skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

– Jeg er stolt af, hvordan vi på rekordtid lancerede et koncept, der tilbød kunderne en langt billigere indkøbskurv end noget andet sted i markedet. Det ligger dybt i vores dna at have fokus på at løse kundernes vigtigste udfordringer ved hjælp af nye, innovative tiltag, og vi vil også fremadrettet teste nye løsninger, som alle vil være målrettet at forbedre kundernes hverdag, siger kommende administrerende direktør i Salling Group, Anders Hagh.

De planlagte åbninger af nye Basalt-butikker i Nakskov og Greve droppes, mens de eksisterende Basalt-butikker lukker ned i løbet af de næste måneder.

Netto vender retur

Udrulningen af Basalt skete med et enormt tempo, som lod sig gøre, da de blev placeret i eksisterende Netto-butikker, som enten stod foran en konvertering, flytning eller lukning.

Nu vender Netto retur i Kastrup, Odense, Glostrup og Næstved. De øvrige Basalt-butikker åbner ikke op på ny – det drejer sig om Viby, Helsingør, Fredericia og Hjørring.

Fakta: Det sker med Basalt-butikkerne

Kastrup, Amagerlandevej (lukker 22/7, Netto genåbner 10/8)
Odense, Bilkabyen (lukker 22/7, Netto genåbner 10/8)
Glostrup, Hovedvejen (lukker 29/7, Netto genåbner 17/8)
Næstved, Toldbodgade (lukker 29/7, Netto genåbner 17/8)
Aarhus, Viby Ringvej (lukker 5/6)
Helsingør, Prøvestenscentret (lukker 12/6)
Fredericia, Vejlevej (lukker 19/6)
Hjørring, Bispensgade (lukker 19/6)

Kilde: Salling Group.