Skala Architecture vinder to store rammeaftaler

Skala Architecture får nok at se til i de kommende år. Arkitektfirmaet har vundet to store rammeaftaler med Boligkontoret Århus og DAB.

Skala Architecture har gennem mere end 30 år opbygget en solid portefølje af projekter inden for design af både alment boligbyggeri, erhverv, skoler og institutioner, og tegnestuen løser hver dag opgaver for såvel offentlige som private bygherrer.

Med de nye rammeaftaler, som tegnestuen har indgået med Boligkontoret Århus og  Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB), vil Skala Architecture få mulighed for at fortsætte med at skabe banebrydende arkitektur og bidrage til udviklingen af dansk boligbyggeri.

Det skriver arkitektvirksomheden med kontorer i Horsens og København i en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for at have vundet disse to store rammeaftaler med Boligkontoret Århus og DAB. Det er en anerkendelse af vores dygtige team og vores fokus på brugerbehov, bæredygtige løsninger og sikker rådgivning. Vi ser frem til at samarbejde tæt med både DAB og Boligkontoret Århus og skabe arkitektoniske løsninger, der imødekommer nutidens og fremtidens behov inden for boligsektoren, udtaler Julie Ankjær, kreativ chef og partner hos Skala Architecture.

Boligkontoret Århus, der er en førende boligorganisation i Århus, har valgt Skala Architecture som samarbejdspartner på en omfattende fireårig rammeaftale. Samarbejdet vil omfatte renoveringsprojekter, nybyggeri og udvikling af nye innovative boligkoncepter.

– Vi har tidligere haft rammeaftale med Boligkontoret Århus på bygherrerådgivning. På den nye rammeaftale vil vores rådgivning dække arkitekt- og ingeniørarbejde i samarbejde med vores underrådgiver DAI. Vi er meget glade for at kunne fortsætte det gode samarbejde bygherre under denne nye aftale, fortæller Julie Ankjær.

Boligkontoret Århus er en almen boligorganisation, der administrerer omkring 5.730 boliger og 133 institutions- og erhvervslejemålsenheder fordelt på 73 afdelinger.

Den estimerede årlige volumen på delaftalen er 10 millioner kroner.

Hele syv delaftaler med DAB

DAB, der er en af de største aktører inden for almene boliger i Danmark, har tildelt Rambøll med skala architecture som underrådgiver rammeaftale for hele syv delaftaler. Rammeaftalerne er fordelt over hele landet. Henning Larsen og Lendager er desuden koblet på teamet på flere af delaftalerne.

Aftalen, der løber over fire år, åbner op for en langvarig samarbejdsrelation mellem Skala Architecture og DAB, hvor tegnestuen skal være med til at forme fremtidens bæredygtige og moderne almene boliger. Aftalen omfatter både nybyggeri og renovering.

Hos Skala Architecture ser man frem til samarbejdet og til at bidrage med ekspertise og kreativ tilgang til at skabe arkitektoniske løsninger, der både opfylder behovene hos beboerne og bidrager til en bæredygtig udvikling af boligerne.

– Vi er glade og stolte over at blive tildelt hele syv rammeaftaler med DAB. Gennem et samarbejde i både bredden og dybden håber vi at være med til at kultivere en systematiseret praksis, hvori ressourcebevidsthed i opførelse og drift kommer både miljøet og beboerne til gode, udtaler Julie Ankjær.

Også hos Rambøll, der er tildelt samtlige delkontrakter, er der begejstring for aftalen og samarbejderne de kommende år.

– I Rambøll er vi meget glade for denne mulighed for at indgå i et tæt samarbejde med DAB. Vi har et stort ønske om at bringe kvalitet og bæredygtighed ind i almene projekter på et niveau, hvor alle kan være med – herunder også rammebeløbene, siger Mari Brandl, direktør for Renovering & Bygningsfysik i Rambøll.

Rammeaftalerne spænder beløbsmæssigt fra 5 til 300 millioner kroner i håndværkerudgifter og vedrører såvel nybyggeri og renovering af almene boliger på både Sjælland og Lolland-Falster og i Jylland.