Søndergaard Nedrivning slipper for tiltale i sag om nedrivningskarteller

Søndergaard Nedrivning og tre medarbejdere fra virksomheden har fået tiltalefrafald i sagskomplekset om nedrivningskarteller. Dermed er sagskomplekset afsluttet. I alt har seks virksomheder og 12 personer betalt bøder for cirka 18 millioner kroner i sagerne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skriver, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har givet tiltalefrafald til Søndergaard Nedrivning og tre medarbejdere i virksomheden i sagskomplekset om nedrivningskarteller.

“Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretog en række uanmeldte kontrolbesøg hos virksomheder i nedrivningsbranche i efteråret 2015 og Søndergaard Nedrivning A/S søgte om straflempelse efter konkurrencelovens § 23 a.

Søndergaard Nedrivning blev i forbindelse med sagskomplekset tiltalt for 55 forhold af tilbudskoordinering med konkurrerende virksomheder. Selskabet har under sagen aktivt medvirket til opklaringen af de ulovlige forhold og i øvrigt opfyldt kriterierne for at opnå tiltalefrafald”, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Ifølge styrelsen er der i alt udstedt bøder for cirka 18 millioner kroner fordelt på seks virksomheder og 12 personer. Sagskompleksets højeste bøde på 5,9 millioner kroner blev givet i en sag med 12 forhold af tilbudskoordinering. Med tiltalefrafaldet mod Søndergaard Nedrivning sættes der punktum for hele sagskomplekset, lyder det fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.