Administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen. Foto: PR.
Administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen. Foto: PR.

Stark Group træder med købet af Saint-Gobain Building Distribution Ltd. ind på det britiske marked. Handlen omfatter nogle af Storbritanniens førende brands inden for salg og distribution af byggematerialer til professionelle håndværkere. Blandt brands’ene findes den nationale generalist Jewson, stærke lokale brands som Gibbs & Dandy og JP Corry i Nordirland, samt specialistbrands’ene Jewson Civils Frazer, Minster, samt International Timber, skriver Stark Group i en pressemeddelelse.

– På trods af de nuværende vanskelige makroøkonomiske forhold, er de fundamentale markedsdrivere for renovering og vedligeholdelse attraktive. Vi går et udfordrende overgangsår i møde, men det er en god virksomhed, som vi kan få til at trives og vokse. Virksomhedens mere end 600 forretninger og distributionscentre er godt placeret i hele Storbritannien. Vi vil investere i virksomheden, medarbejderne og distributionen. Vi køber en virksomhed, som vi mener, at vi kan fortsætte vores vækstrejse med, udtaler administrerende direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, i meddelelsen.

Saint-Gobain Building Distribution Ltd forventes at genere en omsætning på 20 milliarder kroner i 2022, hvilket bringer Stark Groups samlede proforma-omsætning op på omkring 67 milliarder kroner.

Stark Group har gennem organisk vækst og opkøb fordoblet sin omsætning, siden købet af Saint-Gobains tilsvarende tyske distributionsvirksomhed i 2019. Også dengang næsten fordoblede virksomheden sin størrelse fra 17 milliarder kroner til 30,5 milliarder kroner.

Handlen af Saint-Gobain Building Distribution Ltd. er indgået til en enterprise value på GBP 6,4 milliarder kroner og er Stark Groups til dato største.

Imens markedet for nybyggeri er konjunkturfølsomt, er hovedparten af Stark Groups omsætning koncentreret på renovering og vedligeholdelse, der har mere resiliens. I Storbritannien er boligmassen af ældre dato. Hvert tredje hus er fra før 1945 og det gennemsnitlige hus er 65 år gammelt.

Samtidig står halvdelen af alle britiske husholdninger over for betydelige energirenoveringer, da Storbritannien har som mål at opgradere så mange huse som muligt til Energy Performance Certificate (EPC) C-niveau senest i 2030.

Befolkningstallet i Storbritannien forventes at vokse med 1,1 millioner til 68,7 millioner fra 2022-27 og flere og flere bor alene, hvilket øger behovet for nybyggeri og renoveringer af den eksisterende boligmasse.

Købet af Saint-Gobain Building Distribution Ltd er Stark Groups 18. opkøb, siden CVC Capital Partners Fund VII overtog ejerskabet af virksomheden i maj 2021.

Handlen forventes afsluttet i foråret 2023.