Stark køber tyske Konz. Foto: PR.
Stark køber tyske Konz. Foto: PR.

Stark Group har underskrevet en aftale om køb af den tyske familievirksomhed Konz, der har sin styrke i en af Tyskland hurtigst voksende vækstzoner, Stuttgart, og Dresden. Det skriver Stark Group i en pressemeddelelse.

Konz har syv forretninger, der ligger omkring Stuttgart i sydvest og Dresden i øst, og virksomheden har en årlig omsætning på godt 800 millioner kroner.

Det er Stark Groups tredje største opkøbi Tyskland, siden virksomheden etablerede sig i landet med opkøbet af Saint Gobains tyske distributionsforretning i 2019. I det seneste år har Stark Group gennemført 15 opkøb, og Stark Groups tyske forretning udgør i dag tæt på halvdelen af virksomhedens omsætning.

– Tyskland er et interessant marked for Stark Group. Håndværkstraditionen er båret af professionelle håndværkere med et højt uddannelses- og fagligt niveau, der efterspørger rådgivning og specialiseret salg. Det er de kunder, vi er bedst til at betjene, siger administrerende direktør for Stark Group, Søren P. Olesen, i meddelelsen.

Han udtaler videre, at han er glad for at kunne byde 250 nye kolleger velkommen.

Opkøbet af Konz er betinget af myndighedsgodkendelser. Parterne oplyser ikke de økonomiske og juridiske detaljer i handlen.