STM Vinduer vender underskud til overskud

STM Vinduer kom ud af 2021 med et overskud til faldende bruttofortjeneste. Dermed er virksomheden atter på rette kurs efter 2020, der betegnes som "katastrofalt".

STM Vinduer har hovedkontor i Rudkøbing på Langeland. Foto: PR.
STM Vinduer har hovedkontor i Rudkøbing på Langeland. Foto: PR.

STM Vinduer med base i Rudkøbing på Langeland rejste sig i 2021 efter et 2020, som virksomheden i en pressemeddelelse selv betegner som katastrofalt, idet coronapandemien “udfordrede hele byggebranchen med restriktioner i alle leder og kanter”.

– Men allerede efter sommerferien i 2020 og i begyndelsen af 2021 kom der god gang i både nybyggerier og renoveringsarbejder. Det skabte positive forventninger, og dem har vi levet op til, og mere til, siger administrerende direktør i STM Vinduer, Finn Methmann, i meddelelsen.

Byggeboomet smittede af med en god ordrebog og et markant plus på regnskabet. Resultatet for 2021 endte således på 11,3 millioner kroner før skat mod -4,8 millioner kroner året før.

– Tilfredsstillende, siger Finn Methmann.

Det hører med, at NorDan Gruppen i begyndelsen af 2020 målrettet købte sig ind som hovedaktionær i STM Vinduer.

– NorDan har bidraget til positivt at fremtidssikre udviklingen i STM Vinduer. Det betyder, at vi har fået større muskler til at udvikle effektiviteten i fabrikken. NorDan Gruppen ser en mulighed i STM som indgang til det danske marked via De Danske Byggecentre, fordi vi står for kvalitet og fordi vi gennem de seneste år har investeret stort både i maskiner og digitalisering i fabrikken her i Simmerbølle, forklarer Finn Methmann.

STM Vinduers resultat efter skat landede i 2021 på knap 9 millioner kroner mod -3,8 millioner kroner i 2020. Bruttofortjenesten lød i 2021 på godt 73 millioner kroner mod lidt over 84 millioner kroner i 2020.

Materielle anlægsinvesteringer i 2021 har udgjort 15,9 millioner kroner, hvoraf 3,2 millioner kroner vedrører investeringer, hvor anlæg og driftsmidler er taget i drift i året. Investeringerne omfatter automatisering og digitalisering af produktionsprocessen, fremgår det af ledelsesberetningen.

Det blev besluttet i løbet af 2020 at gennemføre betydelige investeringsplaner for fabrikken i Rudkøbing for perioden 2021-22 med den målsætning at øge effektiviteten og kapaciteten i fabrikken, fremgår det videre.