AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Efter mere end et årti uden nye kommunale solcelleanlæg har Furesø Kommune nu trodset politiske og bureaukratiske udfordringer med et nyt anlæg på Stavnsholtskolen.

Anlægget med 1.968 kvadratmeter solpaneler blev indviet i sidste uge. Det fremgår af en pressemeddelelse fra leverandøren Co2Pro.

– Vi har kæmpet os igennem al bureaukratiet ved at stifte et selvstændigt selskab til formålet. Dette nye selskab har gjort det muligt for os at tage et stort skridt mod CO2-neutralitet. Vi ønsker at dele vores erfaringer med andre kommuner og regioner for at lette processen og fremme bæredygtige initiativer, udtaler borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen (S).

For at realisere projektet har Furesø Kommune oprettet et selvstændigt selskab, der har håndteret alle de nødvendige aftaler, herunder el-handelsaftaler, revisionsaftaler, administrationsaftaler og udarbejdelse af en forretningsplan. Dette baner vejen for en lettere og mere effektiv opsætning af solceller i kommuner og regioner landet over.

I modsætning til Farum har flere kommuner, herunder København og Halsnæs, valgt at afstå fra lignende initiativer på grund af komplekse regler og ugunstige økonomiske betingelser.

Men Furesø Kommunes succes med solcelleanlægget på Stavnsholtskolen viser, at det er muligt at overvinde disse forhindringer og skabe en grønnere fremtid.

Solcelleanlægget vil levere vedvarende energi til både Stavnsholtskolen og den nærliggende sportshal, hvor solcelleproduktionen svarer til omkring 155 procent af elforbruget. Det vil sige at man i perioder om sommeren, eksporterer grøn strøm til elnettet.

På et senere tidspunkt vil solcelleanlægget blive tilsluttet et stort solcellebatteri, til lagring af overskudssolcellestrøm så skolen og hallen kan bruge endnu mere solcellestrøm i stedet for at sende det til elnettet.