Studentermedhjælper Lærke Kristensen og kvalitetschef hos Scandi Byg, Trine Rosenberg. Foto: PR.
Studentermedhjælper Lærke Kristensen og kvalitetschef hos Scandi Byg, Trine Rosenberg. Foto: PR.

Emily Greve Somerset og Lærke Kristensen læser begge til civilingeniør, og med deres studiejob hos Scandi Byg får de lov til at bruge teorier fra undervisningen i praksis. For Scandi Byg har i mange år støttet de studerendes muligheder for at få relevant arbejdserfaring gennem særskilte projekter i virksomheden.

For tiden arbejder de to studentermedhjælpere med opgaver inden for kvalitet og arbejdsmiljø. Emily Greve Somerset har været ansat hos Scandi Byg i snart to år og glæder sig over, at arbejdet viser, hvordan hendes uddannelse kan bruges i dagligdagen.

– Jeg har fingrene i flere arbejdsområder hos Scandi Byg. Blandt andet kontrollerer jeg, at materialerne, der bliver brugt i vores modulbyggeri, kan godkendes til svanemærket byggeri. Jeg har også hjulpet med udarbejdelsen af affaldsstatistikker, der viser hvor i produktionen, vi kan minimere mængden af for eksempel gipsaffald, siger Emily Greve Somerset.

– Studiejobbet har åbnet mine øjne for et område af byggebranchen, hvor jeg ikke havde tænkt, at min uddannelse til civilingeniør kunne bruges. Men jeg kan se, at mine faglige kompetencer blandt andet kan omsættes til ressourcebesparende tiltag i en produktionsvirksomhed. Det mærker jeg også i undervisningen, hvor arbejdet hos Scandi Byg giver mig unikke perspektiver fra byggebranchen, som skiller sig ud fra mine medstuderendes.

Studerer i USA, arbejder i Løgstør

Mens Emily har arbejdet hos Scandi Byg i længere tid, er Lærke nyansat på en tidsbegrænset kontrakt, imens hun er på sommerferie i Løgstør. Til daglig læser hun nemlig til civilingeniør i USA.

– Jeg har en tre måneder lang sommerferie hos mine forældre i Løgstør, hvor Scandi Byg ligger. Lige nu arbejder jeg på et projekt – en slags håndbog – der guider til, hvordan vi kvalitetssikrer og har sikkerheden på plads ude i produktionshallerne. Vi har også kigget på, om der er nogle opgaver, jeg kan forsætte med hos Scandi Byg, når jeg tager tilbage til USA, og det er fantastisk, at de er så fleksible, siger hun.

Giver værdi for både virksomhed og studerende

De fastansatte hos Scandi Byg er enige i, at studentermedhjælperne er et stort aktiv og en vigtig hjælp i hverdagen, for de er med til at udfordre arbejdsgangene og sætte nye perspektiver på opgaverne. Det siger kvalitetschef hos Scandi Byg, Trine Rosenberg:

– Vores studentermedhjælpere kommer med friske idéer til, hvordan vi kan løse opgaverne i virksomheden. Og så udfordrer de og sætter spørgsmålstegn ved måden, vi gør tingene på. Det tvinger mig til at tænke over arbejdsgangene en ekstra gang og overveje, om de kan forbedres. Det, synes jeg, er fedt, forklarer Trine Rosenberg og fortsætter:

– Samtidig prøver vi i høj grad at tilpasse opgaverne. For udover at give mening for studentermedhjælperne i forhold til deres uddannelse, så skal arbejdet også give mening for Scandi Byg og være løsninger, som faktisk bliver implementeret og brugt i virksomheden. Det er altså ikke bare opgaver, vi finder på, men reelle arbejdsopgaver, som de får i hånden, hvilket er uundværligt for både dem og os. Den balance er meget vigtig, afslutter Trine Rosenberg.