Svenske ESS Group skal drive nyt hotel i Køge

På Køge Marina skal et nyt og luksuriøst hotel efter planen stå klar til åbning i 2025. Svenske ESS Group skal stå for driften af hotellet, der har Artha i ejerkredsen.

Køge Kommune solgte i december 2020 byggeretten til et nyt hotel på Køge Marina til Nordarken Holding ved familien Tangaa Nielsen, som har udviklet et projekt i samarbejde med Bjerg Arkitektur og Arkikon.

Oprindeligt var det planen at opføre et et hostel med 2-400 værelser, men planen blev siden ændret til et luksuriøst hotel. Artha ejer nu halvdelen af hotelprojektet, og det står desuden klart, hvem der skal stå for driften af det kommende hotel. Det bliver svenske ESS Group, som i 2019 gik ind på den danske marked, da de overtog driften af Marienlyst Strandhotel. Nu er de klar til et projekt i Køge.

– Vi elsker at skabe oplevelser og spændende steder for vores gæster, men er nogle gange rigtig dårlige til at time. Nu har vi mange nye projekter i gang, og lige da vi besluttede os for ikke at gøre mere, dukkede dette projekt op – vi kunne simpelthen ikke lade være, siger Jonas Stenberg, der er administrerende direktør i ESS Group, i en pressemeddelelse.

Det kommende hotel vil byde på 149 værelser, to tagterrasser og en udendørs poolklub. Der kommer også en “retreatklub” med sauna, fitnesscenter og orangeri med pool indenfor. Hotellet får to restauranter med forskellige madkoncepter, fremgår det videre af pressemeddelelsen.

Svenske ESS Group skal drive nyt hotel i Køge.
Svenske ESS Group skal drive nyt hotel i Køge.

Hotellet får desuden et mødelokale til omkring 200 personer, et auditorium og flere små og mellemstore lokaler.

Byggeriet af det kommende strandhotel går nu i gang, og efter planen slår hotellet dørene op i foråret 2025. Hotellet i Køge bliver sammen med Marienlyst Strandhotel en del af ESS Groups danske drift, som ledes af landchef Michael Lauritzen.

ESS Group har været aktiv siden 2007, hvor Ystad Saltsjöbad blev det første hotel i koncernen. I dag driver koncernen i alt 11 hoteller i Sverige, Norge og Danmark.