Nyt og luksuriøst hotel på Køge Marina

Tidligere planer om et hostel er afløst af en plan om et luksuriøst hotel med 150 værelser på Køge Marina. Projektet Køge Søbad er nu politisk godkendt.

I december 2020 godkendte byrådet i Køge salget af byggeretten til et nyt hostel på Køge Marina til til Nordarken Holding ved familien Tangaa Nielsen. I stedet for et hostel med 2-400 værelser vil der blive bygget et luksuriøst hotel med navnet Køge Søbad.

Det er fortsat familien Tangaa Nielsen, der står bag projektet, og de har allieret sig med Bjerg Arkitektur og Arkikon.

Byrådet i Køge godkendte den 31. maj lokalplanen for det nye hotel. Lokalplanen omfatter en kommende udvidelse af ”strøget” med plads til flere spisesteder, sauna og iskiosk i forbindelse med havbadet, og så kan der altså bygges et hotel på op til 10.000 kvadratmeter i den nordlige del af Køge Marina.

– Køge Marina er med sandstranden, livet i lystbådehavnen og de hyggelige restauranter allerede til stor fornøjelse for kommunens borgere. Jeg er ikke i tvivl om, at marinaen har potentiale til endnu mere. Cykelafstanden til Køge bymidte gør det oplagt at udvikle rammerne, så endnu flere gæster og turister vil lægge vejen forbi, siger borgmester Marie Stærke (S).

Køge Kommune har gennem flere år arbejdet med udvikling af Køge Marina, som omfatter Køges eksisterende lystbådehavn samt nye landområder nord og syd for lystbådehavnen, som er indvundet i forbindelse med etablering af nyt moleanlæg.

Hotellet i den nordlige del af marinaen får omkring 150 værelser, og det bliver opført i tre etager.

Skulle det vise sig, at det ikke er økonomisk bæredygtigt med hoteldrift i området efter to års sammenhængende drift, så er der indarbejdet en mulig udvej i lokalplanen, idet byrådet i Køge vil kunne tillade, at bebyggelse opført til hostelvirksomhed helt eller delvist kan omdannes til boliger, herunder ungdomsboliger.

Lokalplanområdet omfatter i øvrigt også Køges lystbådehavn, indvundne landområder nord og syd for lystbådehavnen samt det tidligere affaldsdeponi, Tangmoseskoven.

Lystbådehavnen rummer cirka 700 bådepladser, havnekontor, spisesteder, klubhuse, ferieboliger, sejlerskure og værksteder.