Sweco bliver strategisk bygherrerådgiver for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Sweco er valgt som ny strategisk bygherrerådgiver for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, hvilket også omfatter ejendomsporteføljerådgivning.

Som bygherrerådgiver for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal Sweco bidrage til at sikre en rød tråd i de kommende strategiske indsatsområder på tværs af Forsvarets forskellige bygningstyper.

Det skriver Sweco i en pressemeddelelse.

– Vores styrke i Sweco er vores mange fagligheder og evne til at bringe dem spil i en tværfaglig rådgivning fra teknisk til strategisk niveau. Med den tilgang ser vi frem til at understøtte Ejendomsstyrelsen de næste fire år, siger administrerende direktør i Sweco Dariush Rezai.

Bygherrerådgivning er forankret i Swecos forretningsområde for Eksisterende Byggeri & Specialer med direktør Henrik Leksø i spidsen:

– Som bygherrerådgiver er det afgørende at opbygge et godt og tillidsfuldt partnerskab, og jeg er overbevist om, at vi kan lykkes med netop det og samtidig sikre, at erfaringer fra konkrete projekter videreføres til de næste, siger Henrik Leksø.

Projektydelserne omfatter bygherrerådgivning samt ydelser inden for blandt andet bæredygtighed, arbejdsmiljøkoordinering og ejendomsporteføljerådgivning.

Samarbejdet løber i fire år fra maj 2024 med en forventet budgetramme på 160 millioner kroner og en maksramme på 240 millioner kroner.

Bygningerne er fordelt på over 500 lokationer i Danmark, Færøerne og Grønland, og de spænder fra topmoderne bygninger som redningsstationen i Skagen til dansk kulturarv som Kastellet.