Taasinge Elementer får ny direktør

Her til morgen blev 54-årige Torben Birch præsenteret for medarbejderne som ny administrerende direktør hos Taasinge Elementer. Han trækker straks i arbejdstøjet.

Torben Birch tiltræder som administrerende direktør hos Taasinge Elementer, som samtidig har udnævnt Allan Nykær Rosenhøj til ny salgschef.

Torben Birch efterfølger Martin Tholstrup som administrerende direktør, og han og trækker straks i arbejdstøjet, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

– Taasinge Elementer er en virksomhed med et stærkt fundament og en central position i byggeriets grønne omstilling. Min opgave bliver at styrke de kompetencer, der allerede er i virksomheden, med fokus på at optimere værdikæden, så vi hurtigere kan skalere og omstille vores produktion efter markedets behov, udtaler Torben Birch.

Torben Birch kommer senest fra en stilling som administrerende direktør i GMB Entreprise, hvor han i 2022 stod for at opbygge en elementfabrik i Silkeborg med en årlig kapacitet på 800 huse. CV’et tæller også blandt andet en periode som interim administrerende direktør i Jakobsen Huse samt mere end fem år som logistikdirektør hos møbelproducenten Tvilum.

Taasinge Elementer har siden 2017 været en del af den svenske, børsnoterede koncern, Nordic Waterproofing. Koncernens administrerende direktør Martin Ellis, der også er bestyrelsesformand i Taasinge Elementer, glæder sig over en vellykket rekrutteringsproces, der sikrer den ledelsesmæssige stabilitet i virksomheden.

– Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan præsentere Torben Birch som ny CEO i Taasinge Elementer. Han har omfattende erfaring med supply chain management og har de seneste år vist, at han kan udvikle og optimere produktioner inden for elementbyggeri. Det er kompetencer, som kan hjælpe os med at indfri vækstambitionerne i Taasinge Elementer, siger Martin Ellis.

Allan Nykær Rosenhøj, salgschef hos Taasinge Elementer. Foto: PR.
Allan Nykær Rosenhøj, salgschef hos Taasinge Elementer. Foto: PR.

Kundechef bliver salgschef

Allan Nykær Rosenhøj er desuden udnævnt til salgschef. Han har de seneste tre år haft titel af kundechef i virksomheden, men har gennem en periode arbejdet tæt sammen med ledelsen om opbygningen af en datadrevet struktur i salgsafdelingen. Nu skifter han så kasket.

– I Taasinge Elementer står vi med en organisation, der er trimmet og klar til vækst, og et marked der i stigende grad efterspørger byggeløsninger i træ. Der ligger en stor og meget spændende opgave forude for salgsafdelingen, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for, siger Allan Nykær Rosenhøj.

Taasinge Element har de seneste år været i gang med en omfattende industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet. Virksomheden opkøbte sidste år Annebergs Limtræ for at sikre kort og stabil leveringstid på vigtige komponenter til sine elementfabrikker i Danmark, Letland og Norge.