Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne. Foto: PR.
Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør i Tekniq Arbejdsgiverne. Foto: PR.

Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne blevet enige om en grøn delaftale om finansloven. Samlet set er aftalepartierne enige om at afsætte omkring 1,3 milliarder kroner på finansloven til nye grønne initiativer.

Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, peger dagens aftale i den rigtige grønne retning, men der er fortsat lang vej igen for at sikre, at Danmark kan holde kadencen med markant vækst, der skal sikre vores fortsatte velfærd. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

– Det er helt afgørende, at regeringen sammen med aftaleparterne har lyttet til vores ønske om at elektrificere hele varmesektoren og sætter fokus på at udfase olie- og gasfyr og erstatte dem med varmepumper. Vi skal bruge de teknologier, der findes derude, udtaler Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne, i meddelelsen.

Finanslovsforhandlingerne forventes at fortsætte de kommende dage. Tekniq Arbejdsgiverne peger på manglen på arbejdskraft, som en udfordring, der skal løses.

– I bund og grund er denne delaftale af Finansloven god, men hvis man ikke formår at sikre, at dansk erhvervsliv kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft og sikre klimaets kernetropper – herunder elektrikere med de rette kompetencer, så kommer vi ikke til at indfri de ellers gode ambitioner. Arbejdet skal jo gøres. Derfor har vi også fremført ønsker om fem ekstra uger til elektrikerudddannelsen. Ambitionerne og virkeligheden skal hænge sammen, siger Troels Blicher Danielsen.