Belgiske Xior Student Housing oplyser i en pressemeddelelse, at koncernen køber hele 5.340 studieboliger af Basecamp for 6,99 milliarder kroner. Handlen omfatter to ejendomme i Lyngby, en ejendom i København og et byggeprojekt i Aarhus. De fire danske ejendomme rummer i alt 1.500 studieboliger.

Med handlen styrker Xior sin profil som den største platform for studieboliger i Europa med en portefølje på 26.630 boliger til en værdi af 27,5 milliarder kroner. Samtidig har Xior nu studieboliger i 43 universitetsbyer i otte lande. Virksomheden blev stiftet i 2007.

– Virksomheden udviklede sig hurtigt fra en lille familieforretning til en ægte professionel studieboligaktør. Med denne milepæl af en overtagelse af Basecamp, vil vi fortsætte vores væksthistorie ved at tilføje ikke kun tre nye lande, men også 11 “state of the art” og bæredygtige aktiver, som passer perfekt til vores eksisterende portefølje og fremtidsvision, og vil yderligere styrke vores position som markedsleder på det kontinentale Europa. Jeg er overbevist om, at kombineret ekspertise fra vores teams vil hjælpe med at bringe Xior til næste niveau, udtaler administrerende direktør fra Xior, Christian Teunissen, i meddelelsen.

Handlen omfatter 5.340 studieboliger fordelt på otte ejendomme og tre projekter i henholdsvis Tyskland, Polen, Sverige og Danmark.

I Danmark er der tale om fire forskellige ejendomme i henholdsvis Aarhus, Lyngby og København.

I Aarhus er byggeriet af 663 studieboliger i projektet BaseCamp Katrinebjerg med Raundahl & Moesby som totalentreprenør i gang. Derudover omfatter handlen BaseCamp København med 350 studieboliger samt to ejendomme i Lyngby med henholdsvis 639 og 147 boliger.