Michael Hansen, administrerende direktør i Arkil. Foto: PR.
Michael Hansen, administrerende direktør i Arkil. Foto: PR.

I 2023 endte omsætningem for Arkil i Danmark på knap 2,4 milliarder kroner, og det lykkedes at realisere et driftsresultat på 100 millioner kroner. Det overgår den hidtidige rekord på 79 millioner kroner fra 2019, understreger entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Resultatet efter skat endte på 77 millioner kroner, hvilket er en markant fremgang fra resultatet på 25 millioner kroner i 2022 og bedre end forventet ved indgangen til 2023. Overskudsgraden er således øget fra 1,2 procent i 2022 til 4,2 procent i 2023 og er dermed tilbage på et niveau, der svarer til koncernens langsigtede forventninger.

Ifølge Michael Hansen, administrerende direktør i Arkil, har 2023 været kendetegnet ved høj aktivitet i markedet og energipriser, der faldt tilbage på et niveau svarende til før Ruslands invasion af Ukraine.

– Det er ikke mindst opgaver for forsyningsselskaber og inden for klimasikring og grøn omstilling, der har været med til at sikre travlhed bredt fordelt på Arkils danske afdelinger. Samtidig spiller det positivt ind, at den generelle aktivitet i branchen har været høj, udtaler han.

Michael Hansen roser desuden medarbejderne i virksomheden for at have godt styr på både kalkulationer og udførelse.

Læs også: Nordsjællandsk entreprenør løftede resultatet i 2023

– En bred vifte af projekter er realiseret med et tilfredsstillende resultat, og negative påvirkninger fra større tabssager er undgået, siger Michael Hansen.

Til trods for, at den usædvanligt våde begyndelse på 2024 har forsinket udførelsen af flere projekter, er det forventningen at lande endnu et tilfredsstillende resultat i år.

– Vi ser ind i endnu et fornuftigt år, hvor efterspørgslen er god, og hvor ordrebogen har et højt niveau, siger Thomas Boe, bestyrelsesformand i Arkil.

Han hæfter sig desuden ved, at en øget risikostyring også fremadrettet forventes at have positiv effekt.

– De seneste år har tab relateret til enkeltstående projekter har haft en negativ indflydelse på resultatet. Derfor er det meget tilfredsstillende at se, at Arkil-koncernens danske aktiviteter nu er tilbage på sporet, siger Thomas Boe.

Arkil har ansat Lars Salsburg Carlsen som direktør for HR, Arbejdsmiljø og Personaleadministration. Han indtræder i direktionen, hvor divisionsdirektør Torben Strandby Andersen ligeledes indtræder.

Som følge af ønsket om en fladere organisationsstruktur nedlægges funktionen som teknisk direktør. Stillingen har hidtil været besat af Jan Schmidt, der netop er fratrådt.